Γιορτή περιβάλλοντος και ποδηλάτου το Σάββατο (5/6) στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα | Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

Share:

Το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 και από ώρα 10 π.μ. και μέχρι στις 2 το μεσημέρι, στο Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου, ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6) καθώς και την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (3/6), με συμβολικές δράσεις.

Στόχος είναι να αναδειχθούν η περιβαλλοντική – οικολογική συνείδηση, η αξία της εθελοντικής προσφοράς, αλλά και να προταθεί η ενασχόληση με εναλλακτικές μορφές άθλησης.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στο χώρο του Βοτανικού Κήπου Νεοχωρίου, θα πραγματοποιηθούν από εθελοντές συμβολικές δράσεις καθαρισμού των ακτών, δεντροφυτεύσεις, κοπή χόρτων και καθαρισμός.

Την αυριανή (5/6) ημέρα διάλεξε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα μαζί με τους εθελοντές, να αποδώσουν σε χρήση ένα πρότυπο πάρκο. Κάτω από το Βοτανικό Κήπο, θα τοποθετηθεί συμβολική εγκατάσταση, η οποία προορίζεται να γίνει σημείο αναφοράς για τέλεση ρομαντικών πολιτικών γάμων στη λίμνη Πλαστήρα.

Με τις εθελοντικές δράσεις θα ακολουθήσει περιήγηση για μικρούς και μεγάλους στο χώρο του Βοτανικού Κήπου. Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν εδέσματα στους συμμετέχοντες. Η εκδήλωση θα κλείσει το μεσημέρι με ποδηλατάδα στον παραλίμνιο δρόμο από Βοτανικό Κήπο μέχρι την Πλαζ Πεζούλας.

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα προσκαλεί όλους να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις, στη Γιορτή Περιβάλλοντος και Ποδηλάτου στη Λίμνη Πλαστήρα, φέροντας μαζί τους εργαλεία, ποδήλατα, ακόμα αρκεί και η καλή διάθεση!

Η εκδήλωση οργανώνεται από το Δήμο, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, Νέων Νεοχωρίου και Κερασιάς, με την συνδρομή των επιχειρήσεων δραστηριοτήτων «Ταυρωπός» και Trekking Hellas , οι οποίες θα προσφέρουν ποδήλατα στο κοινό.


Πηγή
Author: plastAdmin

The post Γιορτή περιβάλλοντος και ποδηλάτου το Σάββατο (5/6) στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα | Δήμος Λίμνης Πλαστήρα appeared first on Aftodioikisi Online.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Ρομποτική και σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε όλα τα σχολεία

Next Article

Ποιά 7 νέα ακίνητα εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιο της Premia Properties

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Σε νέα τροχιά δυναμικής ανάπτυξης εισέρχεται η Premia Properties, του…