Δήμος Αθηναίων: Προτομή και οδός με τον όνομα του Μίκη Θεοδωράκη στην Αθήνα

Share:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη.

Τη δημιουργία προτομής του Μίκη Θεοδωράκη που θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, όπως και την απόδοση του ονόματός του σε οδό της πρωτεύουσας αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κάνοντας δεκτή την εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη.

Με βάση την πρόταση, θα προκηρυχθεί καλλιτεχνικός διαγωνισμός για την δημιουργία προτομής του που θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να φιλοξενηθεί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, δωρεάν τιμής ένεκεν στις εγκαταστάσεις του Α΄ Κοιμητηρίου μέχρι και να γίνει η ταφή του σύμφωνα με τις τελευταίες του επιθυμίες. Αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου και ο δήμαρχος να παρευρεθούν, ως οφείλουν, στην κηδεία του.

Κατά την εισήγηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μεταξύ άλλων, είπε: «Σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις κύριε πρόεδρε, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε πει ότι “σαν φύγω η Ακρόπολη θα μου λείψει περισσότερο”. Ήταν η Ακρόπολη που έβλεπε μέσα από το σπίτι του.

Αυτός ήταν ο Μίκης της Αθήνας, ο Μίκης της Ελλάδας, ο παγκόσμιος Μ. Θεοδωράκης. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε ως ελάχιστο φόρο στον σπουδαίο Έλληνα τη μετονομασία οδού σε «Μίκη Θεοδωράκη» και την τοποθέτηση της προτομής του σε κεντρικό σημείο της πόλης , για να σηματοδοτήσει το πέρασμά του στην αθανασία.

διαγωνισμός το δέντρο της ζωής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ένα υπέροχο κόσμημα «ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» σας περιμένει!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

The post Δήμος Αθηναίων: Προτομή και οδός με τον όνομα του Μίκη Θεοδωράκη στην Αθήνα appeared first on Aftodioikisi Online.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: «Νέα εποχή» ξεκινά πλέον για τον Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου  –  Εγκρίθηκαν οι ενέργειες αποκατάστασης με τα χύδην και τα δεματοποιημένα απορρίμματα  –  Ξεκινά και το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Περιβαλλοντικής Αποτύπωσης Δεδομένων από τον «Δημόκριτο»

Next Article

ΥΠΑ: Παρατείνονται οι notams για τις πτήσεις σε νησιωτικούς προορισμούς

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Παράταση αεροπορικής οδηγίας που αφορά τις πτήσεις εσωτερικού από και…