Δανία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συναυλία χωρίς μέτρα

Share:

Στη συναυλία του συγκροτήματος The Minds of 99 που έγινε το περασμένο Σάββατο στη Δανία «δεν έπεφτε καρφίτσα» στο στάδιο.

Περίπου 50.000 άνθρωποι, ο ένας δίπλα στον άλλο και χωρίς μάσκες, χόρευαν σε ξέφρενους ρυθμούς και γιόρταζαν μαζί τη νέα παλαιά καθημερινότητά τους. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της συναυλίας και την εφημερίδα Jyllands-Posten το ροκ συγκρότημα είναι το πρώτο από την έναρξη της πανδημίας στην Ευρώπη που παίζει σε ένα στάδιο χωρίς κανέναν περιορισμό αριθμού θεατών.

«Μια ιστορική βραδιά ενώπιον 50.000 θεατών, το συγκρότημα δημιούργησε μια σπάνια λαϊκή γιορτή σε κλίμα ευφορίας» έγραφε η εφημερίδα Ekstra Bladet κάνοντας λόγο για ένα κοινό σε «κατάσταση έκστασης» και μια «μαγεία στον αέρα».

«Αλήθεια, τι είναι ο κορωνοϊός;» λέει γελώντας μια από τους θεατές. «Για να πω την αλήθεια, έκανα κάποιες σκέψεις καθώς ερχόμουν, επειδή θα ήταν πολύ κόσμος, αλλά τις ξέχασα εντελώς. Είναι εκπληκτικό να βρίσκεσαι εδώ». 

«Πρέπει να παραδεχθώ ότι αμφιταλαντευόμουν» λέει η φίλη της, «αλλά είναι καταπληκτικό που βρίσκομαι εδώ, δεν κάνω σκέψεις για τον κορωνοϊό, παρόλα αυτά βρίσκονται στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Νομίζω ότι είναι φοβερό μονομιάς να βλέπεις 50.000 να βρίσκονται όλοι μαζί».

Πριν από την έναρξη της συναυλίας μπορούσε όποιος ήθελε να εμβολιαστεί σε ειδικούς χώρους δίπλα στο στάδιο. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού τέτοιες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα πριν από μεγάλα κοντσέρτα και μαζικές εκδηλώσεις, γιατί στόχος είναι ο εμβολιασμός όσο γίνεται περισσότερων νέων. Πάνω από το 83% του πληθυσμού της Δανίας από την ηλικία των 12 ετών έχουν πλήρως εμβολιαστεί, ποσοστό που θα ζήλευαν πολλές χώρες του κόσμου.

Ο υπουργός Υγείας Μάγκνουν Χόινικε υπενθυμίζει τη συνταγή επιτυχίας. Μόνο χάρη στη μεγάλη πρόοδο στην εμβολιαστική καμπάνια, την παρακολούθηση της πανδημίας και τη μεγάλη κινητοποίηση του πληθυσμού, οδηγήθηκε η χώρα στην άρση και των τελευταίων περιοριστικών μέτρων. Αλλά αυτό δεν σημαίνει εφησυχασμός» προειδοποίησε. «Η καθημερινότητα είναι περίπου η ίδια, όπως και η ελευθερία. Αλλά οι καλές συνήθειες πρέπει να παραμείνουν, δηλαδή πλύσιμο και απολύμανση χεριών, όποιος εμφανίζει συμπτώματα, αμέσως τεστ και απομόνωση σε περίπτωση που βγει θετικό για να μην διαδοθεί στην κοινότητα και ξεκινήσει νέα αλυσίδα μολύνσεων. Αλλά διαθέτουμε μερικά πολύ, πολύ ισχυρά όπλα, τα εμβόλια και τα τεστ».  

«Η Δανία δείχνει το δρόμο; Πολύ πιθανόν», σχολιάζει η Deutsche Welle. «Και ο δρόμος περνά μέσα από το εμβόλιο. Από την περασμένη Παρασκευή η Covid-19 είναι πλέον μια κοινή επικίνδυνη ασθένεια, υπό παρακολούθηση, αλλά και επαγρύπνηση». 

διαγωνισμός το δέντρο της ζωής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ένα υπέροχο κόσμημα «ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» σας περιμένει!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

The post Δανία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συναυλία χωρίς μέτρα appeared first on Aftodioikisi Online.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Σκλαβενίτης: «Κόκκινες γραμμές» για ωράρια, υπερωρίες, ρεπό & δικαιώματα

Next Article

Παραχώρηση χώρων των σχολικών μονάδων σε συλλόγους και φορείς του Δήμου Παύλου Μελά για υλοποίηση προγραμμάτων

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Παύλου Μελά, ανακοινώνονται…