ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΟΥΡΑ

Share:

Με αφορμή τον θάνατο του Δημήτρη Φούρα ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η είδηση του θανάτου, στη μακρινή Αυστραλία, του Δημήτρη Φούρα μάς λύπησε όλους.

Ο εκλιπών υπήρξε μια από τις σπουδαιότητες πολιτικές προσωπικότητες της Ελληνικής Διασποράς, με διαρκείς δημοκρατικούς αγώνες, με πίστη, πάθος, προσήλωση και αδιαπραγμάτευτη συνέπεια στο καθήκον της υπεράσπισης κοινωνικών αξιών και ατομικών δικαιωμάτων.

Ένας γλυκός άνθρωπος, ένας σπάνιος χαρακτήρας, γενναιόδωρος, γενναιόψυχος, διαρκώς πρωτοπόρος, πάντα αλληλέγγυος στα εθνικά μας δίκαια και πάντα πρωτοπόρος στους κοινωνικούς αγώνες. Κι ένας λάτρης του ιδιαίτερου τόπου καταγωγής του, το Μάνεσι Καλάβρυτων.

Ο Δημήτρης Φούρας το 2014 τιμήθηκε απ’ την Βασίλισσα Ελισάβετ. Ως μέλος του Τάγματος της Τιμής της Αυστραλίας για τους αγώνες του υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης, υπέρ της νεολαίας και της εξάλειψης της φτώχειας και του φαινομένου των αστέγων.

Βουλευτής από το 1977 του Εργατικού Κόμματος, Πρόεδρος της Βουλής της Πολιτείας του Κουίνσλαντ από το 1990 έως το 1996 και βουλευτής, έως του 2006, της εκλογικής περιφέρειας Ασγκρόουβ, ο Δημήτρης Φούρας άφησε το δικό του προσωπικό και πολιτικό αποτύπωμα και μια σημαντική παρακαταθήκη.

Στην οικογένεια του, στους οικείους του, στα αδέλφια του και ιδιαίτερα στον πρώην Υφυπουργό και στενό συνεργάτη μας στον Δήμο Καλαβρύτων Ανδρέα Φούρα, εκφράζω την βαθιά θλίψη μου και τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».


Πηγή

The post ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΟΥΡΑ appeared first on Aftodioikisi Online.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Αν έχετε αυτά τα συμπτώματα μειώστε δραστικά τον καφέ τώρα

Next Article

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας: Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ερυθρών σε σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ερυθρών παρακολούθησαν πριν από λίγες ημέρες σεμινάριο…