Εισάγεται η ομογενοποίηση των δήμων μέσω ποδηλατόδρομων

Share:

Μεγάλα διαδημοτικά εμβληματικά έργα που θα αλλάξουν την φυσιογνωμία ολόκληρων περιφερειακών ενοτήτων επιδιώκει να δημιουργήσει η Κυβέρνηση με εντολή του Πρωθυπουργού και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη στην χθεσινή παρουσίαση του παράκτιου μετώπου της Αττικής με βασικό στοιχείο τον ποδηλατόδρομο 22 χιλιομέτρων (με προοπτική επέκτασης στα 70) που θα διαπερνά του Δήμους Γλυφάδα, Αλιμο, Π. Φάληρο Καλλιθέα, Μοσχάτο Πειραιά σε μια ενιαία απρόσκοπτη διαδρομή και θα σηματοδοτεί το άνοιγμα της πόλης των Αθηνών στην θάλασσα με τον Αξονα Κηφισιά – Γκάζι – Π. Φάληρο.

Η παρουσίαση έγινε επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Ποδηλάτου 3 Ιουνίου καθώς το σχέδιο ανάπτυξης μιας άλλης Αττικής βασίζεται πια στην Βιώσιμη Κινητικότητα και στην Τουριστική Ανάπτυξη με αιχμή του δόρατος το παραλιακό μέτωπο.

30 εκατομμύρια έχει δεσμεύσει όπως ανακοίνωσε και στην παρέμβαση του άλλωστε και ο κ. Πατούλης για 100 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομους στην Περιφέρεια Αττικής που έχουν ήδη χαραχθεί από τον ΟΡΣΑ και μελετηθεί. Κύρια επιδίωξη είναι η ένωση όλων των εσωτερικών ποδηλατικών δικτύων των δήμων.

«Είμαι ποδηλάτης, λατρεύω το ποδήλατο, αλλά έχω επιλέξει να το κάνω στα βουνά ακριβώς επειδή στην πόλη δυστυχώς δεν υπάρχουν υποδομές ποδηλάτου» είπε σε ένα σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε αυτό να το αλλάξει αξιοποιώντας το Ταμείο Ανάκαμψης και επιδιώκοντας να εισπράξει μια τεράστια προστιθέμενη τουριστική αξία αλλάζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα των κατοίκων του λεκανοπεδίου.

Επίσης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι προχωράει το Σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής για το Ποδήλατο και όπως ανάφερε ο ΓΓ κ. Ευθύμιος Μπακογιάνης που έκανε και την παρουσίαση της ανάπλασης στόχος είναι το Σχέδιο να γίνει νόμος μέχρι το τέλος του 2021.

The post Εισάγεται η ομογενοποίηση των δήμων μέσω ποδηλατόδρομων first appeared on My-OTA.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Δημοσιεύθηκε η ποδηλατοδιαδρομή σήμερα στην Αττική

Next Article

Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπακτίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων της…