«Ενδυμα ψυχής»: Παρουσιάστηκε στην Καλαμάτα σε παγκόσμια πρεμιέρα

Share:

Η έκθεση «Ενδυμα ψυχής», διοργανώθηκε από το Ιδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια φιλοξενήθηκε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών.

Πρόκειται για έκθεση με σπουδαία έργα τέχνης, η οποία παρουσιάστηκε στην Καλαμάτα σε παγκόσμια πρεμιέρα, φιλοξενώντας δημιουργήματα του καταξιωμένου φωτογράφου Βαγγέλη Κύρη και του εκφραστή της κεντητικής τέχνης Anatoli Georgiev. Αποτελεί δε τη βασική δράση του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος ανέφερε πως: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για την πόλη μας, η πραγματοποίηση αυτής της σπουδαίας έκθεσης που έρχεται ως συνέχεια της αγάπης και της αταλάντευτης υποστήριξης του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και προσωπικά της προέδρου κ. Βίκης Καρέλια, στην ελληνική παράδοση και πολιτιστική κληρονομιά. Επίσης, ως δήμαρχος της πόλης θέλω να ευχαριστήσω πραγματικά και τους καλλιτέχνες γιατί μας έφεραν αυτή τη σπουδαία έκθεση, που είχαμε την τύχη και την τιμή να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά εδώ».

Από την πλευρά του Ιδρύματος, η κ. Καρέλια τόνισε: «Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια. Θέλω εκ μέρους του Ιδρύματος να σας ευχαριστήσω θερμά, πρώτα πρώτα για τη μεγάλη υποστήριξη που μας παρείχατε ούτως ώστε να γίνει αυτή η έκθεση, για την παραχώρηση του Μεγάρου και γενικώς για την ανθρώπινη υποστήριξη. Είμαι πολύ χαρούμενη διότι είχε μεγάλη ανταπόκριση στον κόσμο και άξιζε τον κόπο. Ισως εγώ ενθουσιάζομαι πιο πολύ γιατί είναι ένα αντικείμενο που το λατρεύω, και έτσι, νομίζω, ήταν για την πόλη της Καλαμάτας κάτι πολύ καλό μέσα στο καλοκαίρι, για τον κόσμο που ήρθε από το εξωτερικό, ώστε να δουν τι είναι η “ψυχή” της Ελλάδας, γιατί αυτή είναι η “ψυχή” της Ελλάδας».

Ξενάγηση στην έκθεση «Ενδυμα ψυχής»   * eleftheriaonline.gr

διαγωνισμός το δέντρο της ζωής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ένα υπέροχο κόσμημα «ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» σας περιμένει!

Photo of Best News Author


Πηγή
Author: Best News Author

The post «Ενδυμα ψυχής»: Παρουσιάστηκε στην Καλαμάτα σε παγκόσμια πρεμιέρα appeared first on Aftodioikisi Online.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Next Article

3 Ιστορίες – Δίτομο βιβλίο του συγγραφέα Γρηγόρη Καλαϊτζή

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Έχετε παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι έχουν την κακή συνήθεια να…