ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΦΗΣΕ Η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Share:

Μια ακόμη δυναμική εμφάνιση, που αποκόμισε επαινετικά σχόλια και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, πραγματοποίησε η νεοσύστατη Μικτή Χορωδία του Δήμου Νέας Σμύρνης την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ερμηνεύοντας τον «Ύμνο εις την Ελευθερία» του Διονυσίου Σολωμού ή με απλούστερα λόγια τον «Εθνικό μας Ύμνο».
Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε η χορωδία του Δήμου μας, διοργανώθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά (ΔΣΠ) για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυσή του σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά.
Τα 20 μέλη της χορωδία μας, συνοδεία μικρής συμφωνικής ορχήστρας, ερμήνευσαν τον «Ύμνο εις την Ελευθερία» σε μεταφορά και ενορχήστρωση του μαέστρου Θεόδωρου Λεμπέση, με τη συνοδεία τεσσάρων κορυφαίων μονωδών: των τενόρων Σταμάτη Πακάκη και Αλέξανδρου Μασμανίδη, του βαρύτονου Νίκου Μαζουράκη και του μπάσου Παναγιώτη Καριώτη.
Η μεταφορά για χορωδία και η διδασκαλία έγινε από τον νεοσμυρνιώτη μαέστρο Γιώργο Ζιάκα.
Ο γνωστός και πολύ αγαπητός ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης ανέγνωσε αποσπάσματα επιστολών και απομνημονευμάτων ηρώων της επανάστασης του 1821.
Την σκηνοθετική επιμέλεια είχε ο Λευτέρης Γιοβανίδης.
Στην εκδήλωση δεν συμμετείχε το σύνολο των χορωδών, λόγω των πολύ αυστηρών μέτρων του υγειονομικού πρωτοκόλλου που εφαρμόστηκε.
Η χορωδία μας ολοκλήρωσε το πρόγραμμά της αποτείνοντας ένα μικρό φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη, ερμηνεύοντας το απόσπασμα από το Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», γεγονός που έγινε δεκτό με υπέρτατο ενθουσιασμό και συνεχή χειροκροτήματα.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν, εκτός των μελών του ΔΣΠ, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.


Πηγή
Author: NS Admin

The post ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΦΗΣΕ Η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ appeared first on Aftodioikisi Online.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Boji: Ο αδέσποτος σκύλος που χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Next Article

Συμφωνία για ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού στο Δήμο Πηνειού

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Υπεγράφη την Πέμπτη 7/10, σύμβαση έργου ενεργειακής εξοικονόμησης μέσω αναβάθμισης…