Ζέρβας:”Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομική πρωτεύουσα της Ελλάδας”

Share:

“Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομική πρωτεύουσα της Ελλάδας”, τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφερόμενος στη διεκδίκηση από τη Θεσσαλονίκη μιας θέσης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO, θέμα που αναμένεται να συζητηθεί σήμερα (7/6) στο Δημοτικό Συμβούλιο.
“Η πόλη μας είναι πράγματι ένα σταυροδρόμι γεύσεων με μια μοναδική κουζίνα, που έχει διαμορφωθεί από ποικίλες επιρροές και πολιτισμούς ανά τους αιώνες. Η μίξη πολιτισμών, ανθρώπων, υλικών αλλά και η αγάπη των Θεσσαλονικέων και των Μακεδόνων για το φαγητό μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε ένα ιδιαίτερο και πιστοποιημένο πλεονέκτημα της πόλης μας”, σημείωσε ο κ. Ζέρβας, προσθέτοντας ότι παράλληλα “αναβαθμίζονται συνολικά η αγορά τροφίμου και η εστίαση, ενώ ενισχύονται οι παραδοσιακές αγορές, η τοπική τεχνογνωσία παραδοσιακών γαστρονομικών πρακτικών και μεθόδων, πάντα με περιβαλλοντικά βιώσιμη προσέγγιση”.

Ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Σποράδες
Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, εξάλλου, μίλησε και για τη σημασία που έχει στο πεδίο της τουριστικής ανάπτυξης η έναρξη σε λίγες ημέρες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Σποράδων. Σημείωσε ότι για το θέμα αυτό υπήρξαν συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου, ενώ άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

The post Ζέρβας:”Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομική πρωτεύουσα της Ελλάδας” first appeared on My-OTA.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Καραμανλής: Προχωράμε με ΣΔΙΤ 17 σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία

Next Article

Βαρουφάκης: «Ώρα να πολτοποιήσουμε τις τράπεζες…» (φωτο)

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
«Ώρα να πολτοποιήσουμε τις τράπεζες που, αφού τις διασώσαμε πολλάκις,…