Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων υπέγραψε την ένταξη της προστασίας και ανάδειξης του Θολωτού Τάφου Τζανάτων Κεφαλονιάς στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά”

Share:

Το έργο “Προστασία και ανάδειξη του Θολωτού Τάφου στα Τζανάτα Πόρου Κεφαλονιάς” ενέταξε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά”, στον άξονα Προτεραιότητας “Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη”.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Περιφερειάρχης υπέγραψε την ένταξη του συγκεκριμένου έργου με ημερομηνία έναρξης της πράξης στις 10 Ιουνίου 2021 ενώ ημερομηνία λήξης ορίζεται η 28η Δεκεμβρίου 2023.

Δικαιούχος της πράξης είναι η Διεύθυνση Αναστηλώσεων Αρχαίων Μνημείων (κωδικός 1010802).

Η Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη της ένταξης του έργου αυτού μετά από παλινωδίες, ασάφειες και εμπλοκές που στέρησαν απο την Κεφαλονιά και την Περιφέρειά μας την ανάδειξη του σπουδαίου μνημείου, δηλαδή του Μυκηναϊκού Θολωτού Τάφου στο Λόφο Μπόρζι, σημερινά Τζανάτα, και ο οποίος κατασκευάστηκε το 1350 π.χ.

Το πολυπόθητο έργο περιλαμβάνει αρχαιολογικές εργασίες, τεκμηρίωση και προβολή του Θολωτού Τάφου, αναγκαστική απαλλοτρίωση ή απευθείας αγορά ακινήτου για αρχαιολογικούς σκοπούς, όπως και διαμορφωμένη διαδρομή κίνησης από την περιοχή εισόδου προς το μνημείο.

Αναλυτικότερα θα παρουσιαστεί στο κοινό το ολοκληρωμένο σχέδιο του σημαντικού αυτού έργου, ανακοίνωσε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: TERRABOOK.COM


Πηγή

The post Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων υπέγραψε την ένταξη της προστασίας και ανάδειξης του Θολωτού Τάφου Τζανάτων Κεφαλονιάς στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά” appeared first on Aftodioikisi Online.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Νέα Υόρκη: Η Stavros Niarchos Foundation Library άνοιξε επίσημα τις πόρτες της

Next Article

Γεωργιάδης: Παραμένει αυξημένο το ενδιαφέρον της Γερμανίας για επενδύσεις στην Ελλάδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Στον ενδιαφέρον της Γερμανίας για άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα…