«Κάμπινγκ σε σχεδία»: Το ξενοδοχείο με τα «δωμάτια» που πηγαίνεις με κανό

Share:

Το «Vlotkamp (Κάμπινγκ σε σχεδία)» στο Βέλγιο είναι το νέο project που δημιούργησε το στούντιο Tobias Knockaert & Kika Merlin.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται σε λίμνη στη Φλάνδρα στο Βέλγιο και αποτελείται όχι από δωμάτια αλλά από σχεδίες με σκηνές, προσβάσιμες μόνο με κανό.

Το εν λόγω project με τα οκτώ μοναδικά δωμάτια εστιάζει στο να ξαναζήσουμε τα όνειρα της παιδικής ηλικίας μας και να προσφέρει μια καλή διαφυγή από την COVID-19.

Οι σχεδιαστές συνειδητοποίησαν ότι ο κόσμος πραγματικά ενδιαφέρεται για τοπικά εναλλακτικά καταλύματα. Επιπροσθέτως, η πανδημία παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση του ενδιαφέροντος για τέτοιες εμπειρίες. Το ενδιαφέρον τους να υλοποιήσουν μια ιδέα πάνω στο νερό πυροδοτήθηκε από το ότι ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός αξιοποιεί μια λίμνη δίπλα.Θέλοντας να προσφέρουν μια πλήρη εμπειρία, αποφάσισαν ότι οι μελλοντικοί επισκέπτες έπρεπε να κάνουν κανό για να φτάσουν στο κατάλυμα. Κατά συνέπεια, το τελικό αποτέλεσμα θα έπρεπε να έχει μικρές μονάδες πάνω στο νερό, στη μέση της λίμνης, οι οποίες θα δημιουργούσαν ένα μικρό χωριό.

Σχεδίασαν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σκελετό για τον καμβά της σκηνής και κατασκεύασαν μια ανθεκτική βάση για τις πλέον ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως μια καλοκαιρινή καταιγίδα. Η βάση επιπλέει πάνω σε μπλε βαρέλια (προϊόντα ανακύκλωσης) και στις πλευρές της διαθέτει ελαστικά στο τέλος του κύκλου της ζωής τους για να αποτραπεί η σύγκρουση των κανό με τη σχεδία. Για να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις της δύναμης του ανέμου, στερέωσαν με άγκυρα στον βυθό της λίμνης μία μόνον από τις γωνίες της σχεδίας, με αποτέλεσμα η σχεδία να μπορεί να περιστρέφεται ανάλογα με τη διεύθυνση του ανέμου.Μέσα, ένα king-size στρώμα για δύο, με κάποια όμορφα μαξιλάρια πάνω του και λίγα ευχάριστα διακοσμητικά στοιχεία. Δύο καθίσματα έξω και τραπεζάκι και μια χημική τουαλέτα κάμπινγκ για όσους πίνουν πολύ κρασί. Στην όχθη, αγκυροβολημένη μια σχεδία με πρόβλεψη για αμαξίδιο, ένα μπαρ και ένα ξενοδοχείο για όσους είναι σε ανάρρωση.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog προσφορά από την εταιρία Καρώνης Ηλεκτρικά!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

The post «Κάμπινγκ σε σχεδία»: Το ξενοδοχείο με τα «δωμάτια» που πηγαίνεις με κανό appeared first on Aftodioikisi Online.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Στο Παλαιό Φάληρο το Κινητό Πράσινο Σημείο του Προγράμματος ΤΗΕ GREEN CITY – Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Next Article

Καραμανλής: Τετραπλάσιες οι συμβάσεις που υπογράψαμε σε 2 χρόνια, κριτική για Ε65 από Πέρκα-Σπίρτζη

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Στο πρόγραμμα των μεγάλων έργων υποδομών, που θα αλλάξει τη…