Καλλιτέχνης πούλησε το «αόρατο γλυπτό» του για 15.000 ευρώ

Share:

Το αόρατο έργο τέχνης φιλοτέχνησε ο Ιταλός καλλιτέχνης Salvatore Garau και πωλήθηκε για 15.000 ευρώ.

Ο καλλιτέχνης ήταν αποφασισμένος ότι ενώ το γλυπτό δεν υπάρχει στην φυσική του μορφή, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το Newsweek, φέρεται να δήλωσε στους δημοσιογράφους, πως «Το κενό δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν χώρο γεμάτο ενέργεια, και ακόμα κι αν τον αδειάσουμε και δεν μείνει τίποτα, σύμφωνα με την αρχή της αβεβαιότητας του Χάισενμπεργκ, ότι το “τίποτα” δεν έχει βάρος, ωστόσο, έχει ενέργεια που συμπυκνώνεται και μετατρέπεται σε σωματίδια, δηλαδή μέσα μας».

Αν και ο αγοραστής δεν κατονομάστηκε, το γλυπτό θα πρέπει να εμφανίζεται σε ένα ανοιχτό χώρο ελεύθερων διαστάσεων 1,5Χ1,5 μ. Και εννοείται ότι θα εκτίθεται σε ιδιωτική συλλογή.

Ο αγοραστής θα λάβει πιστοποιητικό γνησιότητας του αόρατου έργου, που θα υπογραφεί και θα σφραγιστεί από τον ίδιο τον δημιουργό. Βέβαια αυτό δεν είναι το πρώτο αόρατο γλυπτό που δημιούργησε ο Garau. Είναι όμως το πρώτο που πωλήθηκε.

Διαγωνισμός για το instagram: 2 Αντίτυπα του Βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»

Το BESTNEWS, οι Εκδόσεις 24 Γράμματα και ο συγγραφέας Άγις Ντούλιας, σας κάνουν δώρο μετά από κλήρωση, 2 αντίτυπα του βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

The post Καλλιτέχνης πούλησε το «αόρατο γλυπτό» του για 15.000 ευρώ appeared first on Aftodioikisi Online.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Αντιδημαρχία Καθαριότητας Καθημερινή μέριμνα η προστασία του περιβάλλοντος | ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Next Article

[VIDEO] Τα γήπεδα ποδοσφαίρου του Euro 2021

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Πηγή: YouTube Channel StadiumDB.com Το άρθρο Τα γήπεδα ποδοσφαίρου του…