Κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια στον Εσπερινό του Αγίου Λουκά του Ιατρού Άνω Λιοσίων – Δήμος Φυλής

Share:

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού Άνω Λιοσίων το απόγευμα της Πέμπτης 10 Ιουνίου.


Στην μεγαλόπρεπη τελετή στην οποία συμμετείχαν με ευλάβεια Ιερείς από όλους τους Ναούς του Δήμου Φυλής έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων και αναπληρωτές Δήμαρχοι.

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας στον σύντομο λόγο του υπογράμμισε ότι ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός που φέτος ο εορτασμός του συνέπεσε με την Ανάληψη του Κυρίου, είναι ένας εμβληματικός Άγιος ο οποίος ένωσε την επιστήμη της Ιατρικής με τον Χριστιανισμό.

Κορυφαία στιγμή της θρησκευτικής τελετής υπήρξε η ευλογία των άρτων ενώ αύριο το πρωί Παρασκευή 11 Ιουνίου, ανήμερα του εορτασμού του Αγίου Λουκά θα τελεστεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά videos από την ομιλία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό:


Πηγή

The post Κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια στον Εσπερινό του Αγίου Λουκά του Ιατρού Άνω Λιοσίων – Δήμος Φυλής appeared first on Aftodioikisi Online.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Eργατικό ατύχημα στο Δ. Κεντρικής Κέρκυρας: «Θύελλα» αντιδράσεων

Next Article

Διανομή οικολογικών δακοπαγίδων για την προστασία των ελαιοδέντρων – Δήμος Φυλής

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής προστασίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, ο…