Κρήτη: Φούρναρης έδωσε δουλειά σε παιδί που μπήκε να τον κλέψει

Share:

Πρόκειται για μια από τις πιο ευχάριστες και συγκινητικές ειδήσεις της χρονιάς, που έρχεται από την Κρήτη. Πρωταγωνιστής ένας φούρναρης που έχει γίνει σημείο αναφοράς στο Ηράκλειο. 

Συγκίνηση προκάλεσε η ανθρώπινη ιστορία που αφηγήθηκε στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, ένας φούρναρης από το Ηράκλειο, ο Γιάννης Βιτσαράς. Μια ιστορία που καταδεικνύει ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα παιδιά, ακόμα και μέσα από δυσάρεστες καταστάσεις, είναι το κλειδί για την πορεία τους, στην ίδια τη ζωή.

Πριν από 25 χρόνια, ο κ. Βιτσαράς «τσάκωσε» στο μαγαζί του ένα 12χρονο αγόρι να κλέβει. Αντί να το μαλώσει, ή να καλέσει την Αστυνομία, ο αρτοποιός προσέγγισε με αγάπη και σοβαρότητα το παιδί. Του εξήγησε ότι η κλοπή θα τον οδηγήσει σε κακά «μονοπάτια» και του ζήτησε να πηγαίνει στο αρτοποιείο, όταν έχει ελεύθερο χρόνο, να δουλεύει και να βγάζει το χαρτζιλίκι του.

Το αγόρι συμφώνησε και έτσι έγινε. «Κάποια στιγμή η οικογένειά του μετακόμισε και το έχασα για χρόνια. Χθες, το παιδί, που πλέον είναι ένας άνδρας 37 ετών, ήρθε και με βρήκε. Με ευχαρίστησε που τότε, με τον τρόπο που το αντιμετώπισα, του έδειξα τον σωστό δρόμο στη ζωή. Έβγαλε το πανεπιστήμιο, έκανε οικογένεια», είπε ο κ. Βιτσαράς, με μεγάλη συγκίνηση στο ekriti.gr.

Πηγή: ekriti.gr

Διαγωνισμός για το instagram: 2 Αντίτυπα του Βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»

Το BESTNEWS, οι Εκδόσεις 24 Γράμματα και ο συγγραφέας Άγις Ντούλιας, σας κάνουν δώρο μετά από κλήρωση, 2 αντίτυπα του βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

The post Κρήτη: Φούρναρης έδωσε δουλειά σε παιδί που μπήκε να τον κλέψει appeared first on Aftodioikisi Online.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Έσωσαν μωρό 20 μηνών από πνιγμό στις Σέρρες

Next Article

Στο Πράσινο Ταμείο εντάσσεται ανάπλαση στη Χανιά

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Την ένταξη και συγχρηματοδότηση, από το «Πράσινο Ταμείο» και ίδιους…