Λείπουν 20 εκατομμύρια για την καθαριότητα στα σχολεία

Share:

Την τεράστια ανησυχία και την έντονη διαμαρτυρία δεκάδων δήμων μετέφερε στο ΔΣ της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος κ. Δ. Παπαστεργίου καθώς όπως είπε τα χρήματα που τους αποδόθηκαν για το προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία δεν επαρκούν για τις ανάγκες τους. Οι δήμαρχοι εκφράζουν την αδυναμία τους να πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία τους για να καλύψουν το κενό και ο κ. Παπαστεργίου προέβλεψε ότι στις 13 Σεπτεμβρίου θα υπάρξουν τεράστια προβλήματα και γκρίνιες.
Το πρόβλημα όπως εξήγησε ο Πρόεδρος προέκυψε με το νέο σύστημα κατανομής που επιχείρησε φέτος το Υπουργείο καταγράφοντας τα μεικτά τετραγωνικά των σχολείων αντί των αιθουσών όπως παλιότερα και υπολογίζοντας τις απαιτούμενες εργατοώρες ανά τετραγωνικό.
Τα χρήματα που δίνονται φέτος είναι 85 εκατομμύρια συνολικά όπως και πέρσι. Το Υπουργείο θεώρησε ότι με την καταγραφή των τετραγωνικών ανά δήμο θα υπάρξει ένα πιο δίκαιο σύστημα.
Όπως εξήγησε όμως ο κ. Παπαστεργίου το Υπουργείο υπολόγισε 160 τετραγωνικά μέτρα ανά ανθρωποώρα ενώ με το παλιό σύστημα όπως υπολόγισε με τις αίθουσες έβγαινε 100 με 120 τετραγωνικά ανά ανθρωποώρα.
Ο κ. Παπαστεργίου εκτίμησε ότι το περσινό σύστημα ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα καθώς αυτή είναι η δυναμική ενός ανθρώπου να καθαρίζει μια αίθουσα 50 με 60 τετραγωνικών σε ένα μισάωρο.
Ετσι σύμφωνα με μια μελέτη που έκανε ο κ. Παπστεργίου υπολόγισε ότι λείπουν 20 εκατομμύρια ευρώ από την χρηματοδότηση καθώς η ανθρωποώρα πρέπει να υπολογιστεί στα 100 με 120 τετραγωνικά και όχι στα 160 όπως υπολόγισε το Υπουργείο.

Ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι όσοι δήμοι έχουν προσωπικό ΙΔΑΧ μπορεί να μην αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα, οι δήμοι όμως που δεν έχουν θα αναγκαστούν να καλύψουν από τα ταμεία τους το επιπλέον προσωπικό την στιγμή που όπως τόνισε η καθαριότητα των σχολείων δεν είναι αρμοδιότητα των δήμων. Κι είναι πολλοί οι δήμοι που δεν έχουν τέτοια ταμειακή ικανότητα.
Για αυτό η ΚΕΔΕ θα εντείνει τις προσπάθειες της να βρεθούν και να διατεθούν στους δήμους τα 20 επιπλέον εκατομμύρια που χρειάζονται αν και όπως είπε ο κ. Παπαστεργίου, ο χρόνος είναι ήδη ασφυκτικός.

The post Λείπουν 20 εκατομμύρια για την καθαριότητα στα σχολεία first appeared on My-OTA.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Μνημόνιο Συνεργασίας ΚΕΔΕ με πυρόπληκτους Δήμους

Next Article

Δημαιρεσίες και θητεία Αντιδημάρχων: Έρχονται εξελίξεις – Η ενημέρωση Παπαστεργίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Για το ζήτημα διεξαγωγής των δημαιρεσιών ( = εκλογή Προεδρείου…