Μέχρι τέλη Απριλίου η κατάθεση του νέου εκλογικού νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Share:

Ψηφίστηκε και σε β’ ανάγνωση το νομοσχέδιο για Σύμβουλο Ακεραιότητας στη δημόσια διοίκηση – Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ

Ολοκληρώθηκε και σε Β’ ανάγνωση, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με περιορισμένες νομοτεχνικές βελτιώσεις στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, η επεξεργασία του νομοσχέδιου του υπουργείου Εσωτερικών για το «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημοσίου Τομέα, Σύμβουλος Ακεραιότητας στη δημόσια διοίκηση και άλλες διατάξεις για τη δημόσια διοίκηση και την τοπική Αυτοδιοίκηση».

Υπέρ της αρχής, τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, ενώ Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25δήλωσαν ότι επιφυλάσσονται για την Ολομέλεια.

Ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε την σταθερή απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης ώστε να είναι, όπως είπε, αποτελεσματικότερη με διαφάνεια και λογοδοσία και απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί προσπάθειας κομματικοποίησης της.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι «στον άμεσο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι και η αλλαγή του εκλογικού νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση», προαναγγέλλοντας την κατάθεσή του στη Βουλή μέχρι τέλη Απριλίου.

Previous Article

Αυθημερόν πλέον στην Αττική οι αντικαταστάσεις αδειών οδήγησης και προσωρινών

Next Article

ΠΟΕ-ΟΤΑ:Είναι σύνηθες φαινόμενο πλέον, η απαξιωτική και υποτιμητική συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους των Δήμων

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Είναι σύνηθες φαινόμενο πλέον, η απαξιωτική και υποτιμητική συμπεριφορά τηςκυβέρνησης…