Μαθητές θα πετάξουν με ελικοφόρα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας

Share:

Την ευκαιρία να πετάξουν με ελικοφόρα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας θα έχουν μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας στο Τατόι.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Πολεμικής Αεροπορίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.haf.gr έως την Τρίτη 26 Οκτωβρίου. Η επιλογή θα πραγματοποιηθεί έπειτα από κλήρωση που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου.

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση απαιτούνται, σύμφωνα με τα ισχύοντα θεσμικά κείμενα:

  • Η προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης- συγκατάθεσης του γονέα (για ανηλίκους).
  • Η επιτυχής περάτωση των ιατρικών εξετάσεων πτητικής ικανότητας στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής.
  • Η επιτυχής περάτωση εκπαίδευσης σε μέτρα ασφαλείας και διαδικασίες ανάγκης.

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου θα διενεργηθούν οι ιατρικές εξετάσεις στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής. Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα γίνει η εκπαίδευση και η πραγματοποίηση των πτήσεων στη Σχολή Ικάρων.

Σημειώνεται ότι οι προγραμματισμένες πτήσεις ενδέχεται να αλλάξουν ημερομηνία πραγματοποίησης, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αλλά και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα ή μη πτητικών μέσων.

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες καθώς και για τις οικογένειές τους, που θα επιλέγουν και διαμένουν εκτός νομού Αττικής, παρέχεται εάν το επιθυμούν δωρεάν διαμονή και σίτιση σε εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των μετακινήσεών τους, εντός νομού Αττικής, για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Επισημαίνεται, ακόμη, ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες αλλά και οι συνοδοί τους που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή αρνητικό rapid test των τελευταίων 24 ωρών ή μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών κατά του κορωνοϊού.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια λαμπερή μάσκα προστασίας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια λαμπερή μάσκα προστασίας

Επειδή πάνω από όλα είναι η προστασία μας! Ας το κάνουμε με στυλ!!!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

The post Μαθητές θα πετάξουν με ελικοφόρα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας appeared first on Aftodioikisi Online.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Κινητοποιήσεις για 7η μέρα στην Στην Καλλιθέα . Ξεχείλισε η οργή γονέων και εργαζομένων κατά Κάρναβου

Next Article

Διοργάνωση εργαστηρίων με θέμα τις κτιριακές υποδομές σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης (nZEBs) και τη δημιουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
O Δήμος Αρταίων στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο:…