Νέα Υόρκη: Η Stavros Niarchos Foundation Library άνοιξε επίσημα τις πόρτες της

Share:

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης (New York Public Library – NYPL) εγκαινίασε επίσημα την 1η Ιουνίου την πλήρως αναδιαμορφωμένη κεντρική δανειστική βιβλιοθήκη της, τη Stavros Niarchos Foundation Library (SNFL).

Η βιβλιοθήκη, που στεγάζεται στη γωνία της 40ης Οδού και της 5ης Λεωφόρου, πρώην Mid-Manhattan Library, ανακαινίστηκε και αναδιαμορφώθηκε πλήρως με την υποστήριξη της πόλης της Νέας Υόρκης και τη δωρεά ύψους 55 εκατομμυρίων δολαρίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)–πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά στην 126ετή ιστορία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης.Αυτή η εξαιρετικά σημαντική δημόσια υποδομή, η οποία σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρία Mecanoo, σε συνεργασία με τη Beyer Blinder Belle, προσφέρει ελεύθερη και ανοιχτή πρόσβαση σε βιβλία, υπολογιστές και πλήθος άλλου υλικού και συλλογών, καθώς και χώρους για παιδιά και εφήβους, ένα κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων, ένα επιχειρηματικό κέντρο και έναν ανοιχτό χώρο στην ταράτσα – τον μοναδικό δημόσιο, υπαίθριο χώρο στο Μανχάταν – όλα στην καρδιά του Midtown.

«Η ανακαίνιση και λειτουργία της Stavros Niarchos Foundation Library, με συντονισμένη προσπάθεια από την ίδια τη Βιβλιοθήκη, τους συνεργάτες της και την πόλη της Νέας Υόρκης, με τη δωρεά του ΙΣΝ, αποδεικνύει περίτρανα τη θέση του ΙΣΝ πως, σημαντικά έργα για το ευρύτερο κοινό καλό, μπορούν να επιτευχθούν πολύ πιο αποδοτικά, γρήγορα και με διαφάνεια εάν αποτελούν μέρος μιας διαδικασίας γόνιμης συνεργασίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).«Αυτή η βιβλιοθήκη είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται η Νέα Υόρκη αυτή τη στιγμή: ένας πραγματικά ανοιχτός, δημόσιος χώρος, προσβάσιμος σε όλους, όπου οι άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας και καταβολών μπορούν να βιώσουν κάτι υπέροχο, να μάθουν και να κατανοήσουν περισσότερα για τον κόσμο μας, να χαράξουν νέους δρόμους που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή όλων», δήλωσε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)..

«Η αναδιαμορφωμένη Stavros Niarchos Foundation Library δείχνει ότι η πόλη μας επιστρέφει καλύτερη από ποτέ», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio. «Η πόλη επένδυσε σε αυτόν τον θεσμό-ορόσημο, επειδή γνωρίζουμε ότι θα είναι ένας τόπος που θα φέρει κοντά τους κατοίκους της Νέας Υόρκης και θα τους συνδέσει με τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτή ακριβώς είναι η εικόνα της ανάκαμψης για όλους εμάς». Υπάρχει επίσης ένας νέος χώρος για παιδιά και εφήβους και μια μοναδική και εντυπωσιακή δομή, που μοιάζει με καπέλο μάγου, το Wizard’s Hat, στην κορυφή του κτιρίου, με μια ελεύθερη δημόσια ταράτσα. Υπάρχει κάτι που εμπνέει κάθε επισκέπτη στην πιο ποικιλόμορφη πόλη του κόσμου και είμαι περήφανη γι’ αυτό».

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Διαγωνισμός για το instagram: 2 Αντίτυπα του Βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»

Το BESTNEWS, οι Εκδόσεις 24 Γράμματα και ο συγγραφέας Άγις Ντούλιας, σας κάνουν δώρο μετά από κλήρωση, 2 αντίτυπα του βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

The post Νέα Υόρκη: Η Stavros Niarchos Foundation Library άνοιξε επίσημα τις πόρτες της appeared first on Aftodioikisi Online.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Ιουλίου (ημερομηνίες)

Next Article

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων υπέγραψε την ένταξη της προστασίας και ανάδειξης του Θολωτού Τάφου Τζανάτων Κεφαλονιάς στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά”

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Το έργο “Προστασία και ανάδειξη του Θολωτού Τάφου στα Τζανάτα…