Να στηριχτούν οι δομές φιλοξενίας παιδιών των Δήμων ζητάει η ΚΕΔΕ

Share:

Για το θέμα των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ – ΜΕΑ το ΔΣ της ΚΕΔΕ μετά την χθεσινή του συνεδρίαση, ζητά να διασφαλιστεί άμεσα επιπλέον χρηματοδότηση ώστε να καλυφθεί το σύνολο των λειτουργικών δαπανών των δημοτικών ΚΔΑΠ, βρεφικών και παιδικών σταθμών.
.
Όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου λίγο ως πολύ η κατάσταση είναι ίδια με
πέρυσι, καθώς δίνονται τα ίδια χρήματα ενώ είναι αθρόα η εισαγωγή πολλών επιπλέον θέσεων στο σύστημα σε ιδιωτικά ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημέρωσε ακόμη ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων φαίνεται να αποδέχεται την πρόταση να δοθεί μικρή παράταση ενεργοποίησης των voucher στα ΚΔΑΠ και τα υπόλοιπα να ανακατανεμηθούν για να μη χαθούν θέσεις.
Επισήμανε όμως ότι : «Θέλει όμως αγώνα για να καλύψουμε το κενό που υπάρχει ανάμεσα στα χρήματα που θα εισπράξουμε από τα vouchers και το κόστος που θα έχουμε στη λειτουργία των ΚΔΑΠ» σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι «πρέπει να στηριχθούν οι κοινωνικές δομές των δήμων, ειδικά σε τέτοιες περιόδους δύσκολες για την κοινωνία και με τη δική μας υποχρέωση να γεμίσουμε τις κενές θέσεις στα ΚΔΑΠ με παιδιά με πλήρη φάκελο, που δεν κατάφεραν να πάρουν voucher”.

Η ΚΕΔΕ ζητά ακόμη
-να καλυφθούν οι ανάγκες σε κάθε περιοχή για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ σε συνδυασμό με το δυναμικό των δομών.Να λάβουν voucher τα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών και ειδικά των δήμων που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

-Να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων στις δομές.

The post Να στηριχτούν οι δομές φιλοξενίας παιδιών των Δήμων ζητάει η ΚΕΔΕ first appeared on My-OTA.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο, Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Next Article

Ζωντανά στο κανάλι του Δήμου Σερρών στο youtube η συνεδρίαση του ΔΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης…