Ξεκινάει ο διαγωνισμός για την προμήθεια 770 νέων «πράσινων» λεωφορείων

Share:

Στον αέρα» βρίσκεται πλέον ο διαγωνισμός για την προμήθεια των 770 νέων λεωφορείων σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, με χρηματοδότηση και από το Ταμείο Ανάκαμψης και από το ΕΣΠΑ, για τις μείζονες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά από δεκατρία χρόνια, προχωρά στη διαδικασία ανανέωσης, ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού των αστικών λεωφορείων με οχήματα νέας τεχνολογίας φιλικότερα προς το περιβάλλονηλεκτρικάCNG και υβριδικά.

«Έχουμε εργαστεί εντατικά τους τελευταίους μήνες στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την κατάλληλη προετοιμασία της ένταξης των νέων λεωφορείων στους υφιστάμενους στόλους», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής και τόνισε ότι «στο νέο διαγωνισμό περιλαμβάνονται περισσότερα από 300 ηλεκτρικά λεωφορεία για τις πόλεις της Αθήνας και τις Θεσσαλονίκης, που σημαίνει ότι τα ηλεκτρικά λεωφορεία στις δύο πόλεις, σε σχέση με τα λεωφορεία με συμβατικά καύσιμα, θα αποτελούν αρκετά μεγάλο ποσοστό στο σύνολο του στόλου κι ένα από τα υψηλότερα της Ευρώπης».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την προμήθεια 770 λεωφορείων χαμηλών και μηδενικών ρύπων, συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 383.494.800 εκατ. ευρώ και όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής «υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από το ΕΣΠΑ».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο διαγωνισμός χωρίζεται σε 5 τμήματα-συμβάσεις, με τα εξής χαρακτηριστικά:

  • ΤΜΗΜΑ 1: Προμήθεια 100 απλών αστικών λεωφορείων 12m υβριδικής τεχνολογίας EURO VI, με δικαίωμα προαίρεσης για αύξηση κατά 20 οχήματα κατά το στάδιο της κατακύρωσης των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού
  • ΤΜΗΜΑ 2: Προμήθεια 200 απλών αστικών λεωφορείων 12m συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) EURO VI,
  • ΤΜΗΜΑ 3: Προμήθεια 100 αρθρωτών αστικών λεωφορείων 18m συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) EURO VΙ
  • ΤΜΗΜΑ 4: Προμήθεια 100 απλών ηλεκτρικών αστικών οχημάτων 12m ελάχιστης αυτονομίας 135 χλμ.
  • ΤΜΗΜΑ 5: Προμήθεια 250 απλών ηλεκτρικών αστικών οχημάτων 12m ελάχιστης αυτονομίας 180 χλμ.

Τα 770 νέα λεωφορεία αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά το παραγόμενο μεταφορικό έργο, μειώνοντας παράλληλα τις αρνητικές επιπτώσεις των μεταφορών στην ποιότητα του αέρα και στο περιβάλλον συνολικά.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια λαμπερή μάσκα προστασίας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια λαμπερή μάσκα προστασίας

Επειδή πάνω από όλα είναι η προστασία μας! Ας το κάνουμε με στυλ!!!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

The post Ξεκινάει ο διαγωνισμός για την προμήθεια 770 νέων «πράσινων» λεωφορείων appeared first on Aftodioikisi Online.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Τράπεζα της Ελλάδος. Προκήρυξη 2/2021 για πρόσληψη προσωπικού

Next Article

Ακαδημία Αθηνών: Μετατρέπεται σε κτίριο μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Η Ακαδημία Αθηνών, στην οδό Πανεπιστημίου, έχει χαρακτηριστεί ως το…