Ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια των υδροπλάνων

Share:

Μετά από περισσότερα από οκτώ χρόνια αναβολών και διάφορων νομοσχεδίων που άλλαζαν το θεσμικό πλαίσιο, όλα δείχνουν πως το 2022 θα είναι η χρονιά που τα υδροπλάνα θα πετάξουν ξανά στην Ελλάδα. Τον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις και τα πρώτα εμπορικά δρομολόγια αναμένονται με το που ξεκινήσει η επόμενη θερινή σεζόν. 

Οι εμπορικές πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από το Ιόνιο, καθώς τα τρία πρώτα αδειοδοτημένα υδατοδρόμια της χώρας βρίσκονται σε Πάτρα, Κέρκυρα και Παξούς, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί και η αδειοδότηση για τη λειτουργία των υδατοδρομίων στα τρία Διαπόντια Νησιά (Ερείκουσσα, Οθωνοί και Μαθράκι). Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι αδειοδοτήσεις Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Λευκάδα και Μεγανήσι. 

Εξάλλου, αν οι αδειοδοτήσεις προχωρήσουν με ικανοποιητικούς ρυθμούς δεν αποκλείεται τη σεζόν του 2022 να ξεκινήσουν πτήσεις και στο Αιγαίο σε διαδρομές όπως Σκόπελος – Αλόννησος – Σκύρος, καθώς και Τήνος – Πάτμος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η Hellenic Seaplanes που πρόκειται να δραστηριοποιηθεί αρχικά με τέσσερα υδροπλάνα δεν αποκλείεται να ανοίξει το σύστημα των κρατήσεων τον ερχόμενο Μάρτιο.  

Με την ολοκλήρωση της αδειοδότησης του υδατοδρομίου, η Hellenic Seaplanes θα εντάξει στο σχέδιο πτήσεων της δρομολόγια από την Καλαμάτα προς άλλους προορισμούς της Πελοποννήσου, όπως μεταξύ άλλων και η διασύνδεση της Μεσσηνίας με την Αρκαδία και συγκεκριμένα με τη Λίμνη Τάκα καθώς και η Ύδρα, οι Σπέτσες, τα Κύθηρα, η Μονεμβάσια, η Ελαφόνησος, κ.λπ. 

ccapital

Previous Article

Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου: Θα παραδοθεί το 2024

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Η 52χρονη νοσοκόμα συγκινήθηκε όταν κατάλαβε πως ο 28χρονος παιδίατρος…