Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετείχε στο 1Ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το εκπαιδευτικό παιχνίδι – OTA VOICE

Share:

Το Τμήμα Παιδείας, Πολιτισμού,  Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς ,  με γνώμονα ότι η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ… συμμετείχε,  μετά από πρόσκληση,  στο Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το διήμερο 14 και 15 Νοεμβρίου 2020 και είχε ως  θέμα «Το εκπαιδευτικό παιχνίδι στην τυπική και μη τυπική μάθηση».     

H βιβλιοθηκονόμος Δανάη Μαρία Κοσμίδου και η θεατρολόγος Αγγελική Μαρία Κουνταρδά,  παρουσίασαν  με επιτυχία το πρόγραμμα ‘’Παίζουμε με τα βιβλία’’ . Το πρόγραμμα αυτό  εφαρμόστηκε πέρυσι το 2019, για πρώτη φορά στις  Παιδικές Βιβλιοθήκες Δήμου  Καλαμαριάς  και απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας, από  1,5 έως 3 ετών, στοχεύοντας στην ενίσχυση της φιλαναγνωσίας, της γνωστικής και της συναισθηματικής ανάπτυξης, μέσα από το  θεατρικό παιχνίδι.

Στη διάρκεια της παρουσίασης οι δύο συμμετέχουσες αναφέρθηκαν στο   ρόλο του εκπαιδευτικού παιχνιδιού σε μη τυπικές δομές μάθησης, όπως είναι μια βιβλιοθήκη και το πολιτιστικό κέντρο ενός δήμου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Πρώτο  Πανελλήνιο Συνέδριο απευθυνόταν  σε στελέχη της εκπαίδευσης, όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων, μουσειολόγους, μουσειοπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, βιβλιοθηκονόμους κλπ.,  διοργανώθηκε από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Greek Cultural Institute και  το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και πραγματοποιήθηκε  υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Καλαμαριάς: Ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές αλλάζει η διοίκηση της ΔΕΤΕΚ

Διαδικτυακά η 30η Συνάντηση Φιλαρμονικών Ορχηστρών Δήμου Καλαμαριάς

Ο «Μικρός πρίγκηπας» ζωντάνεψε τον τοίχο του 23ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

Πηγή
Author: admin.user

The post Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετείχε στο 1Ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το εκπαιδευτικό παιχνίδι – OTA VOICE appeared first on Aftodioikisi Online.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Αναδρομικά: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους κληρονόμους (διαδικασία)

Next Article

Δήμος Καλαμαριάς: Ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές αλλάζει η διοίκηση της ΔΕΤΕΚ – OTA VOICE

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Μετά από πρόταση του Δημάρχου και προέδρου  της Γενικής Συνέλευσης…