Ο Υπουργός Σπήλιος Λιβανός επισφράγισε τη δημιουργία του Αλιευτικού Καταφυγίου.

Share:

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, υποδέχτηκε στο γραφείο του στο Δημαρχείο Καλαμαριάς ο Δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Με την παρουσία του ο Υπουργός επισφράγισε τη δημιουργία του Αλιευτικού Καταφυγίου, ένα έργο που έμενε στάσιμο πολλές δεκαετίες,  και τώρα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Ήδη ξεκίνησαν οι τροποποιήσεις στις μελέτες, οι οποίες αναμένεται να κατατεθούν αρχές Νοεμβρίου για έγκριση.

«Στόχος του υπουργείου είναι να επενδύσουμε το μέγιστο δυνατό στις υποδομές για τον πρωτογενή τομέα. Ιδιαίτερα εδώ στην περιοχή το Αλιευτικό καταφύγιο είναι πολύ σημαντικό, καθότι είναι πηγή ουσιαστικής αναπτυξιακής πολιτικής και εισοδηματικής πολιτικής για τους αλιείς και για τους περίοικους και βεβαίως ανοίγει πολύ περισσότερο τη δυνατότητα εκμετάλλευσης του παραλιακού μετώπου», δήλωσε ο κ. Λιβανός.

Ο κ. Δαρδαμανέλης από την πλευρά του ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την καθοριστική συμβολή του στη δρομολόγηση της κατασκευής του Αλιευτικού Καταφυγίου και τόνισε: «Το Αλιευτικό Καταφύγιο θα γίνει. Είναι ένα από τα πρώτιστα ζητήματα που θέσαμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και με χαρά αντιμετωπίστηκε θετικά επί υπουργίας Σπήλιου Λιβανού. Αυτό πρέπει να το πούμε, γιατί πρέπει να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Χαιρόμαστε διότι οι  όποιες δυσκολίες έχουν πλέον καμφθεί.  Από κοινού το υπουργείο και ο Δήμος Καλαμαριάς συνεργαζόμαστε και εκφράζουμε τους αλιείς μας. Είμαστε περήφανοι που υπάρχει στην Καλαμαριά το μοναδικό κομμάτι πρωτογενούς τομέα και νομίζω ότι και μετά από αυτή την επίσκεψη, όλοι καταλαβαίνουμε το Αλιευτικό Καταφύγιο Καλαμαριάς γίνεται και  είναι πραγματικότητα. Θέλω να πιστεύω ότι εντατικά θα εργαστούμε ώστε μέχρι το τέλος του 23 όντως να το εγκαινιάσουμε, να το θέσουμε σε λειτουργία και να το παραδώσουμε στην τοπική μας κοινωνία».

Ο κ. Δαρδαμανέλης χάρισε στον Υπουργό ένα διακοσμητικό για το γραφείο του στο οποίο μπορεί να τοποθετεί τις κάρτες του.

LINK Στη συνάντηση παρόντες ήταν η Γ.Γ του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα, ο υφυπουργός ΥΠ.Α.Τ, Σίμος Κεδίκογλου, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κούβελας και Στράτος Σιμόπουλος, ο Γ.Γ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρης Παπαγιαννίδης και η Γ.Γ του Υπουργείου, Χριστιάνα Καλογήρου, ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού και πρώην Δήμαρχος Νίκος Καραμάνος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, Δημήτρης Κυρατζής, όλοι οι Αντιδήμαρχοι και όλοι οι εκπρόσωποι των Αλιέων της Καλαμαριάς.


Πηγή
Author: Ιωάννης Γκαρμίρης

The post Ο Υπουργός Σπήλιος Λιβανός επισφράγισε τη δημιουργία του Αλιευτικού Καταφυγίου. appeared first on Aftodioikisi Online.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Ανώτατες τιμές χρέωσης για τα τεστ κορονοϊού PCR και rapid test

Next Article

Μίκης Θεοδωράκης: Η στιγμή που ήχησε ο «Ζορμπάς» στο Ελλάδα – Σουηδία

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Στην «αγκαλιά» της κρητικής γης βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης (09/09)…