Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Στηρίζουμε τον αγώνα των επιχειρήσεων στη μετά Covid19 εποχή και συνδράμουμε εμπράκτως στα προβλήματά τους  –  Ικανοποίηση για τη θετική εξέλιξη της τουριστικής σεζόν στα Ιόνια Νησιά και θλίψη για τον «κατήφορο» του κου Γαλιατσάτου

Share:

Μόνο θλίψη προκαλεί πλέον ο τρόπος, με τον οποίο ο τέως Περιφερειάρχης νομίζει ότι κάνει αντιπολίτευση στο έργο της Περιφερειακής Αρχής.

Αδυνατώντας να κατανοήσει και να σεβαστεί τις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής, τις άοκνες προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα (στήριξη πληγέντων από την πανδημία ή τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως ο Ιανός, προστασία της δημόσιας υγείας, υλοποίηση έργων αναβάθμισης των υποδομών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών μας), που καταβάλουν οι διοικούντες την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο κος Γαλιατσάτος «πνίγεται στην κακομοιριά» και την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων.

Δεν διστάζει να εργαλειοποιήσει ακόμα και τον επιχειρηματικό κόσμο των Ιονίων Νήσων, που δίνει δύσκολο και επιτυχημένο αγώνα επιβίωσης προκειμένου να ορθοποδήσει μετά τις τρομερές συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του Covid19 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτή τη φορά έφτασε στο σημείο να «μεταφράσει» αυθαίρετα τα λεγόμενα της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, στο πλαίσιο της πρόσφατης συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, καταλήγοντας σε δικά του συμπεράσματα, τα οποία μάλιστα, επιχειρεί να χρεώσει στην Περιφερειάρχη! Φυσικά δεν γίνεται πιστευτός διότι οι πράξεις του τον προδίδουν. Όχι μόνο δεν υποστήριξε, αλλά «πολέμησε» κάθε ενέργεια της Περιφέρειας για στήριξη ρευστότητας των επιχειρήσεων, είτε με συμμετοχή της στο Εθνικό Πρόγραμμα, είτε αυτοτελώς.

Η Περιφερειακή Αρχή και προσωπικά η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, βρίσκεται δίπλα στις προσπάθειες, τις δυσκολίες και την αγωνία των εργαζόμενων και των επιχειρηματιών, ιδιαίτερα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, στα Ιόνια Νησιά. Το γεγονός ότι η τουριστική σεζόν, αν και μικρότερη λόγω των υγειονομικών συνθηκών, εξελίσσεται θετικά (σ’ αυτό καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η στρατηγική της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο θέμα της προβολής των τουριστικών προορισμών μας και η ιδιαίτερη στόχευση στον εσωτερικό τουρισμό) δημιουργεί ικανοποίηση και μας κάνει όλους ν’ ατενίζουμε το μέλλον των νησιών μας με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Ίσως όχι όλους, δυστυχώς, όπως φαίνεται, καθώς κάποιοι επενδύουν στον πόνο και την ανασφάλεια των συνανθρώπων τους, προκειμένου ν’ αποκομίσουν -όπως οι ίδιοι εσφαλμένα πιστεύουν- προσωπικά και πολιτικά οφέλη… Ευτυχώς για όλους μας, αυτοί οι κάποιοι ζουν στον δικό τους μικρόκοσμο και ο λαός των Ιονίων Νήσων τούς έχει από καιρό απορρίψει και θέσει για τα καλά στο περιθώριο.

Ποια είναι η πραγματικότητα:

Όσον αφορά στο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως έχει φροντίσει να ενημερώσει από τις 9 Αυγούστου 2021 η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με σχετικά δελτία Τύπου, έχει δοθεί παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων και δικαιολογητικών από τις πληγείσες επιχειρήσεις προκειμένου αυτές να έχουν όλο το χρονικό περιθώριο να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να ενισχυθούν οικονομικά. Αυτό αποφασίστηκε αφενός διότι μέχρι τις 30 Ιουλίου (αρχική προθεσμία υποβολής) λιγότερο από το 50% των εγκεκριμένων επιχειρήσεων είχε υποβάλει αίτημα καταβολής της ενίσχυσης από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω ΕΣΠΑ, αφετέρου για να διευκολυνθούν οι εγκεκριμένες επιχειρήσεις δεδομένου ότι στην παρούσα περίοδο βρίσκονται σε έντονη λειτουργία λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης.

Μετά την έγκριση της τροποποίησης της πρόσκλησης και της αύξησης του αρχικού προϋπολογισμού, ώστε αυτός να ανέλθει στα 30.000.000 €, η οποία έγινε στις 6/8, ο ΕΦΕΠΑΕ έχει ήδη αρχίσει τον έλεγχο των επιπλέον αιτήσεων προκειμένου να καλυφθεί το πρόσθετο ποσό των 16.000.000 €, σε δεύτερο χρόνο δηλαδή και μετά την έγκριση των αιτήσεων 1.151 επιχειρήσεων, που θα ενισχυθούν από τα αρχικά 14.000.000 €.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται να εγκριθούν ακόμα 1.400-1.500 επιχειρήσεις ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θα έχουν τελικά ενισχυθεί σε πάνω από 2.500, συνεπώς το ποσοστό των επιχειρήσεων που θα λάβουν χρηματοδότηση από το ΕΠ ΠΙΝ 2014-2020, υπολογίζεται περίπου στο 35%, δηλαδή πάνω από 1 στις 3 επιχειρήσεις.


Πηγή

The post Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Στηρίζουμε τον αγώνα των επιχειρήσεων στη μετά Covid19 εποχή και συνδράμουμε εμπράκτως στα προβλήματά τους  –  Ικανοποίηση για τη θετική εξέλιξη της τουριστικής σεζόν στα Ιόνια Νησιά και θλίψη για τον «κατήφορο» του κου Γαλιατσάτου appeared first on Aftodioikisi Online.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Πως θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί τη νέα χρονιά

Next Article

Κίνα: Ζευγάρι βρέθηκε αγκαλιασμένο 1.500 χρόνια μετά θάνατον

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Ένας αρχαίος τάφος που ανακαλύφθηκε στη διάρκεια κατασκευαστικών εργασιών στην…