Πρόσκληση δράσης για περιστατικά που αφορούν σε ανεξέλεγκτες αποθέσεις αποβλήτων

Share:

Ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνος Αραβώσης απηύθηνε πρόσκληση στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ως αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής ευθύνης, να υποβάλλουν αιτήματα ένταξης έργων αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημίας από απόβλητα άγνωστης προέλευσης, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ για το έτος 2021» του Πράσινου Ταμείου.
Όπως επισημαίνει στην πρόσκλησ, το Συντονιστικό Γραφείο Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών (ΣΥΓΑΠΕΖ) αποτελεί την αρμόδια Αρχή για τον έλεγχο εφαρμογής των διατάξεων του Π. Δ/τος 148/2009 και το συντονισμό των σχετικών δράσεων των Περιφερειακών Επιτροπών Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών (ΠΕΑΠΖ) και των αρμόδιων Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και φορέων σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, το ΣΥΓΑΠΕΖ δέχεται αιτήματα για ανάληψη δράσης για περιστατικά που αφορούν σε ανεξέλεγκτες αποθέσεις αποβλήτων (άγνωστης προέλευσης) που προκαλούν ή δύνανται να προκαλέσουν περιβαλλοντική ζημιά. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό, το ΣΥΓΑΠΕΖ υπέβαλε αίτημα για τη συνέχιση της δράσης «απομάκρυνση ανεξέλεγκτων αποθέσεων στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου (Π.Τ.) για το έτος 2021».

Η εν λόγω δράση, η οποία εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για το έτος 2021 και ειδικότερα του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» προκειμένου να αντιμετωπιστούν με συστηματικό και αποτελεσματικό τρόπο τα περιστατικά πρόκλησης περιβαλλοντικών ζημιών (από ανεξέλεγκτες αποθέσεις αποβλήτων), στις περιπτώσεις που ο υπεύθυνος φορέας εκμετάλλευσης που προκάλεσε τη ζημία δεν μπορεί να εντοπιστεί. Το εν λόγω πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό τριακοσίων χιλιάδων ευρώ (300.000,00 €).

Δείτε την πρόσκληση

The post Πρόσκληση δράσης για περιστατικά που αφορούν σε ανεξέλεγκτες αποθέσεις αποβλήτων first appeared on My-OTA.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Πέθανε ο Μίκης Θεοδωράκης

Next Article

Συγκέντρωση φοιτητών αύριο στα Προπύλαια ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Σχολεία και Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας καλούν σε συγκέντρωση και…