Σε εξέλιξη πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Ωραιοκάστρου

Share:

Σε εξέλιξη πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Ωραιοκάστρου

Για πρώτη φορά γίνεται καταγραφή εστιών όπου αναπτύσσονται για την καλύτερη αντιμετώπισή τους

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών υλοποιεί ο Δήμος Ωραιοκάστρου, προχωρώντας για πρώτη φορά στην καταγραφή και τη χαρτογράφηση των περιοχών όπου δημιουργούν εστίες αναπαραγωγής, με στόχο την πιο αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

psekasmoi kounoupia oraiokastro

psekasmoi kounoupia oraiokastro

Ειδικά συνεργεία με οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ωραιοκάστρου καταγράφουν και χαρτογραφούν τις σημαντικότερες εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών στο φυσικό, περιαστικό και αστικό σύστημα. Διενεργούν ψεκασμούς σε εστίες που φιλοξενούν μεγάλους πληθυσμούς από προνύμφες, όπως ρέματα, φρεάτια, κτηνοτροφικές μονάδες, βόθροι κ.λ.π. Οι εφαρμογές γίνονται με τη χρήση εγκεκριμένων σκευασμάτων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και δεν εγκυμονούν κανένα απολύτως κίνδυνο για οργανισμούς πέρα των κουνουπιών.

Αξίζει να τονιστεί πως το πρόγραμμα περιλαμβάνει εντομολογική εποπτεία για την αντιμετώπιση του είδους Aedes albopictus (κουνούπι τίγρης) με τη δημιουργία δικτύου παγίδων ωοαπόθεσης και την μεταφορά του βιολογικού υλικού σε ειδικό εργαστήριο.

Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος διενεργείται έλεγχος αποτελεσματικότητας των ψεκασμών μέσω δειγματοληψιών, ενώ γίνεται παρακολούθηση πληθυσμών εντόμων με τη χρήση παγίδων φωτός και ξηρού πάγου.


Πηγή

The post Σε εξέλιξη πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Ωραιοκάστρου appeared first on Aftodioikisi Online.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Ποια όσπρια είναι πολύτιμα για το αδυνάτισμα

Next Article

Τιμήθηκαν οι εκτελεσθέντες πατριώτες της 6ης Ιουνίου 1944

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
O Δήμος Παύλου Μελά τίμησε τη μνήμη των εκτελεσθέντων πατριωτών…