Σε ΦΕΚ η υποχρέωση διαγνωστικού ελέγχου στους υπαλλήλους του Δημοσίου

Share:

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 4207 Τεύχος Β’ 12 Σεπτεμβρίου 2021 η εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας.

Οι διατάξεις της απόφασης εφαρμόζονται για τον υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε όλο το προσωπικό του Δημοσίου που απασχολείται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ή με πάγια αντιμισθία ή με έμμισθη εντολή ή με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα, ιδίως πρακτική άσκηση, σε υπηρεσίες φορέων που ανήκουν στον δημόσιο τομέα, εφόσον τα καθήκοντα του προσωπικού αυτού ασκούνται με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας του και οι εργαζόμενοι αυτοί είναι απογεγραμμένοι στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου.

Εξαιρούνται από τον υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο νόσησης όσοι: α) έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19, ή β) έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 με μία (1) δόση εμβολίου λόγω νόσησης τους από κορωνοϊό COVID-19, ή γ) έχουν νοσήσει από κορωνοϊό COVID-19 εντός του τελευταίου εξαμήνου.

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται έναντι αντιτίμου, όπως αυτό προσδιορίζεται στην παρ. 5 του άρθρου εξηκοστού πέμπτου του ν. 4812/2021 (Α’ 110), όπως ισχύει, με επιβάρυνση του ίδιου του εργαζομένου/υπαλλήλου, υποχρεωτικά μία (1) φορά την εβδομάδα με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτες ιατρούς.

Τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή οι ιδιωτικές κλινικές ή τα φαρμακεία ή οι ιδιώτες ιατροί ή οι δημόσιες δομές, όπου διενεργούνται οι διαγνωστικοί, υποχρεούνται να καταχωρίζουν στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19 που τηρεί η ΗΔΙΚΑ ΑΕ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διαγνωστικού ελέγχου και το αργότερο εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από τη διενέργεια του ελέγχου, τα στοιχεία ταυτοποίησης των φυσικών προσώπων που ελέγχθηκαν, το είδος του ελέγχου και τα αποτελέσματα του ελέγχου (θετικό ή αρνητικό).

Διαβάστε εδώ όλο το ΦΕΚ

The post Σε ΦΕΚ η υποχρέωση διαγνωστικού ελέγχου στους υπαλλήλους του Δημοσίου first appeared on My-OTA.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Μνήμες Μικράς Ασίας στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας

Next Article

Με στόχο τους περιορισμούς από τον Covid γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα για την δημοκρατία

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Τον περιορισμό των δημοκρατικών αξιών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επέλεξε…