Τα μοναδικά σχόλια ενός δασκάλου σε γραπτά ορθογραφίας μαθητών

Share:

Ο Μάριος Μάζαρης είναι ένας από τους εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζει τη διδασκαλία ως καθήκον απέναντι στη νέα γενιά και όχι σαν επάγγελμα. Αυτό φαίνεται κι από τα σχόλια που κάνει διορθώνοντας τα γραπτά της ορθογραφίας των μαθητών του.

Ο κος Μάζαρης, που είναι δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο στο Κερατσίνι, ζήτησε από τους μαθητές του να προσθέσουν μία λέξη ενθάρρυνσης για την προσπάθειά τους, στο τέλος της άσκησης. Τα παιδιά όντως ανταποκρίθηκαν και όλα έγραψαν κάτι θετικό. Στη συνέχεια, ανέλαβε ο ίδιος και έγραψε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα επιβράβευσης, στο σχόλιο κάθε μαθητή.

Στην ανάρτηση του γράφει χαρακτηριστικά:

«Εμείς επενδύουμε στο Μπράβο μου! Κάθε παιδί γράφει μια καλή κουβέντα για τον εαυτό του, μια λέξη ενθαρρυντική, ενώ κρατάμε και χειροκροτήματα για μας, που τα προσφέρουμε όποια στιγμή στη μέρα νιώσουμε πολύ ότι το θέλουμε. Γιατί αγαπάμε τον εαυτό μας, όπως κι αν είναι, και γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή μας, όχι γιατί το χρωστάμε σε κάποιον ή μας υποχρεώνει κανείς, αλλά για μας.

Όσο είχα μπροστά μου τα τετράδια της ορθογραφίας των μαθητών μου σκεφτόμουν ότι η αγάπη είναι η λέξη που σπάνια ένα παιδί θα γράψει λάθος. γιατί ακόμα κι αν δεν τη νιώθει , δεν την έχει στον βαθμό που θα ήθελε ή την έχει και τη μοιράζεται, δεν υπάρχει ούτε ένα παιδί που δεν τη λαχταρά.

Τα μικρά παιδιά ευτυχώς το δείχνουν, οι μεγάλοι στερούνται από αυτήν που παίρνουν και κυρίως αυτή που δίνουν. Μη γίνε(σ)τε σαν αυτούς, αγαπήστε τον εαυτό σας όπως είναι κι ύστερα θα μπορέσετε και τους άλλους».

Τον Φεβρουάριο ο κος Μάζαρης είχε στολίσει τη σχολική τάξη με λαμπιόνια για να υποδεχθεί τους μαθητές του μετά από δύο μήνες τηλεκπαίδευσης. Η κίνησή του έγινε viral κι έκανε την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να του τηλεφωνήσει για να τον συγχαρεί.

Δείτε μερικά από τα σχόλια που έγραψε στους μαθητές του:

σχόλια δάσκαλος

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το παραμύθι «Η παράξενη παρέα του Ορφέα»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το παραμύθι «Η παράξενη παρέα του Ορφέα» μετά από κλήρωση!!! Το BESTNEWS, ο Εκδοτικός Οίκος Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ και ο συγγραφέας Βασίλης Κάργας, κάνουν δώρο σε έναν τυχερό ένα αντίτυπο του υπέροχου βιβλίου!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

The post Τα μοναδικά σχόλια ενός δασκάλου σε γραπτά ορθογραφίας μαθητών appeared first on Aftodioikisi Online.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Σεισμός με επίκεντρο το Αίγιο, αισθητός και στην Αττική

Next Article

Φορτσάρει με νέες επενδύσεις real estate το 2021 η Intercontinental

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Το 2020 και η πανδημία δεν είχε ιδιαίτερα μεγάλη επίπτωση…