Ωμέγα: Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά εγκαινιάζει μια νέα θεατρική σκηνή

Share:

Ένας νέος χώρος του οποίου η είσοδος ήταν από την αριστερή πλευρά του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και μέχρι τώρα είχε χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα δοκιμών έγινε μια νέα σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και φιλοδοξεί να παρουσιάζει εναλλακτικές παραστάσεις.

Πρόκειται για μια κίνηση για τη δημιουργία ενός χώρου που φτιάχτηκε στην καρδιά του ΔΘΠ, ενισχύοντας την προσπάθεια του θεάτρου να αναβαθμίσει τη λειτουργία του, προσφέροντας μια μεγαλύτερη επιλογή παραστάσεων στο κοινό.

Η σύγχρονη και πλήρως εξοπλισμένη τεχνικά αίθουσα 120 θέσεων θα αρχίσει να λειτουργεί τον Οκτώβριο και το πρόγραμμά του μέχρι τα Χριστούγεννα περιλαμβάνει δυο παραστάσεις με άξονα επιλογής τη νέα ελληνική δραματουργία και μια φιλοξενία.

Τα εγκαίνια του νέου χώρου θα γίνουν παράλληλα με την πρεμιέρα της παράστασης «Λουκής Λάρας» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη με τον Μανώλη Μαυρομματάκη στις 15 Οκτωβρίου.  

Στη συνέχεια, στις 27 Οκτωβρίου και για ένα μήνα φιλοξενείται η παραγωγή «Έγκλημα και τιμωρία» του Φ. Ντοστογιέφσκι σε διασκευή  Marilyn Campbell και  Curt Columbus, μετάφραση Στέλιου Βαφέα και σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου ενώ η σκηνογραφία είναι του Χρήστου Μποκόρου.

Τη σκυτάλη θα πάρει το «Lamigton» του Βαγγέλη Δουκουτσέλη σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη που θα κάνει πρεμιέρα στις 10 Δεκεμβρίου και οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 16 Ιανουαρίου.

Εν τω μεταξύ το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανοίγει την καλλιτεχνική περίοδο 2021–2022 με το διακαλλιτεχνικο πρόγραμμα ΠΕΙΡΑΙΑΣ ARTPORT, δημιουργώντας μια νέα κοιτίδα πολιτισμού στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ, στην καρδιά του λιμανιού, δίπλα στα καράβια που έρχονται και φεύγουν καθημερινά.

Το ΔΘΠ πραγματοποιεί τον στόχο του, ο Σεπτέμβριος να γίνει ο μήνας που ο Πειραιάς θα αφήνει το δικό του στίγμα στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, ως πύλη πολιτισμού για την τέχνη του σήμερα και τους προβληματισμούς του τώρα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Τα ταξίδια της Πηνελόπης – Μια παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ της Μάρθας Μπουζιούρη,  Έξι νέα πρωτότυπα έργα επιχορηγούμενων ομάδων χορού, τα έργα των σημαντικών εικαστικών καλλιτεχνών από το εξωτερικό: Andres Serrano και John Akomfrah. Για πρώτη φορά πραγματοποιείται η συνεργασία του ΔΘΠ με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

διαγωνισμός το δέντρο της ζωής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ένα υπέροχο κόσμημα «ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» σας περιμένει!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

The post Ωμέγα: Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά εγκαινιάζει μια νέα θεατρική σκηνή appeared first on Aftodioikisi Online.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Κορωνοϊός: Έρχεται εμβόλιο που προσφέρει ανοσία για 11 μήνες με μία δόση

Next Article

Ξεκινούν στο ΠΑΛΑΙ και στο Άλσος Βεΐκου, υπαίθρια και ΔΩΡΕΑΝ, τα μαθήματα του Γυμναστηρίου Γυναικών | Δήμος Γαλατσίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   ΔΕΥΤΕΡΑ   08:00 – 09:00   ΜΥΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ…