Όλες οι κύριες αυτοδιοικητικές ειδήσεις 14-21 Ιουνίου

Share:

Την εβδομάδα που μας πέρασε δημοσιοποιήθηκαν οι θέσεις κινητικότητας Α ́ κύκλου 2021 από το Υπουργείο Εσωτερικών για κάθε φορέα και κάθε ενδιαφερόμενος υπάλληλος, που είχε δικαίωμα συμμετοχής μπορούσε να υποβάλει αίτηση για μετάταξη σε κενή οργανική θέση ή/και την απόσπαση του για προσωρινή κάλυψη αναγκών έως και την 22α Ιουνίου 2021.

Επίσης ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσας υπάγραψε , την επιχορήγηση συνολικού ποσού έως 54.005.992,10€ σε Δήμους της Χώρας, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους. Το myota.gr δημοσίευσε και τον πίνακα με τα χρήματα που παίρνει κάθε δήμος

Εκδόθηκε και εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία και οι δήμοι καλούνται να ορίσουν Υπεύθυνους για το Μητρώο της Ελληνικής Διοίκησης για την συνεχή επικαιροποίηση στοιχείων.

Εκδόθηκαν και Τεχνικές Οδηγίες για τη σύνταξη Επιχειρησιακού Σχεδίου για την εξασφάλιση των Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τους δήμους σύμφωνα με το άρθρο 92 του Ν.4759/20.

Δόθηκε και παράταση της προθεσμίας εκπόνησης ΣΦΗΟ από το ΥΠΕΝ ως τις 30.9.2021. Οι ενταγμένοι Δήμοι όμως θα πρέπει να έχουν προχωρήσει σε δημοσίευση της διαδικασίας σύναψης δημόσιας σύμβασης .

Την εβδομάδα που μας πέρασε το Υπ. Εσωτερικών ζήτησε με έγγραφο του από τους δήμους την επαλήθευση των στοιχείων που αφορούν την επιφάνεια των σχολικών μονάδων και τα είδη των αιθουσών που χορηγήθηκαν στο ΥΠ.ΕΣ. από το Υπουργείο Παιδείας.

Δημοσιεύθηκε ΦΕΚ με διευκρινήσεις για το νέο διαπληροφοριακό υποσύστημα δημόσιων συμβάσεων.

Τέθηκαν σε διαβούλευση διατάξεις που αφορούν και την συμβολή των ΟΤΑ στον τουρισμό.

Την εβδομάδα που μας πέρασε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου ανακοίνωσε ότι θα διοργανωθούν σεμινάρια (webinar) για το Κτηματολόγιο των ΟΤΑ

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) ανακοίνωσε ότι διοργανώνει, την Πέμπτη 24 Ιουνίου, και ώρα 11 π.μ., διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Ο Θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων στην πορεία για την Ενεργειακή Μετάβαση, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», υπό την αιγίδα της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας.

Παραχωρήθηκε και σημαντική συνέντευξη τύπου για όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα για την Αντιπυρική περίοδος 2021.

Μετά την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Πέτσα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου εξέφρασε με ανακοίνωση την ικανοποίησή του για τα 8 εκ που εκταμιεύθηκαν για τα προγράμματα των ναυαγοσωστών.

Σημαντικό στοιχείο για την διαχείριση των αποβλήτων δημοσίευσε το myota.gr την εβδομάδα που μας πέρασε καθώς ακόμη και στην πλέον σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων μένει το υπόλειμμα της τάξεως του 40%

Δώθηκε και παράταση στη Δημόσια διαβούλευση για την «Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη και Μείωση της Φτώχειας» όπου πολλές διατάξεις αφορούν τους δήμους.

Και τέλος την εβδομάδα που πέρασε είχαμε αντίδραση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων με την οποία υποστηρίζει ότι ουσιαστικά καταργούνται οι Αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί με τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν από την βουλή.

Θυμίζουμε ότι κάθε μέρα στην σελίδα ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ μπορείτε να παρακολουθείτε τις καλές πρακτικές των δήμων, ενώ στον ΟΔΗΓΟ ΑΓΟΡΑΣ μπορείτε να βρείτε όλες τις εταιρείες, τα προϊόντα και τις νέες τεχνολογίες που προσφέρονται για δήμους και περιφέρειες.

The post Όλες οι κύριες αυτοδιοικητικές ειδήσεις 14-21 Ιουνίου first appeared on My-OTA.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Γλυκά Νερά: Παραιτήθηκε ένας εκ των δύο συνηγόρων του καθ’ ομολογία δράστη – Επιλογή του δολοφόνου η παραίτηση

Next Article

Οι 120 Δήμοι που μοιράζονται τα 8 εκατομμύρια για ναυαγοσωστική κάλυψη

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
 Καθυστέρησαν υπερβολικά, αλλά τελικά δόθηκαν τα χρήματα στους Δήμους, για…