Ενημέρωση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου για Απογραφή Κτιρίων Πληθυσμού Κατοικιών 2021

Share:
Ενημέρωση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου για Απογραφή Κτιρίων Πληθυσμού Κατοικιών 2021

Για την Απογραφή Κτιρίων, Πληθυσμού, Κατοικιών (ΚΠΚ) 2021 που ήδη διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, από την Προϊσταμένη της Περιφερειακής Υπηρεσίας Στατιστικής Ηλείας, Ευγενία Σοφιανού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κα Σοφιανού ενημέρωσε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για τη διαδικασία της απογραφής, η οποία έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει η απογραφή κτιρίων ενώ από το Νοέμβριο και μέχρι τα μέσα Δεκέμβριου έχει προγραμματιστεί και η απογραφή πληθυσμού.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία της απογραφής, όπως εξήγησε η κα Σοφιανού, δεδομένων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, η συλλογή των στοιχείων τροποποιήθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες Απογραφές και αυτή τη φορά θα βασιστεί στην αξιοποίηση της τεχνολογίας. Ειδικότερα, ο πληθυσμός προβλέπεται να απογραφεί ηλεκτρονικά μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής εφαρμογής (ηλεκτρονική αυτοαπογραφή), ενώ για κάθε ερώτηση ή πρόσθετη πληροφορία που ενδέχεται να χρειαστούν οι απογραφόμενοι, θα μπορούν να επικοινωνούν με απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ για να τους κατευθύνει. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτοαπογραφής, η Απογραφή θα πραγματοποιηθεί μέσω συνέντευξης, λαμβανομένων όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Όσον αφορά δε την απογραφή κτιρίων, αυτή γίνεται ήδη με επιτόπιες επισκέψεις των Τομεαρχών, με τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών (τάμπλετ).

Ο κ. Γιαννόπουλος εξέφρασε την πρόθεση η Περιφερειακή Αρχή να συνδράμει το έργο της ΕΛΣΤΑΤ με κάθε δυνατό τρόπο, συνεχίζοντας έτσι και την αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Π.Υ.Σ. Ηλείας και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στο Διοικητήριο της οποίας στεγάζεται η Στατιστική Υπηρεσία.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

υνάντηση Φ. Ζαΐμη με Μ. Συρεγγέλα στο πλαίσιο του προγράμματος «Περιφέρεια 4.0»

Next Article

Παραδόθηκε χθες στους πολίτες η νέα σύγχρονη πεζογέφυρα στο ύψος του Π. Φαλήρου επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος η οποία κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ 2021. Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και ποιοι…