Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού ποταμών και ρεμάτων

Share:
Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού ποταμών και ρεμάτων

Αδιάκοπα συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού ποταμών και υδατορεμάτων, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, στις πυρόπληκτες Κοινότητες, με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκισή τους ενόψει χειμώνα.

Αύριο Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 συμπληρώνονται δυο εβδομάδες κατά τη διάρκεια των οποίων, με «σύμμαχο» τον καλό καιρό, έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές παρεμβάσεις σε περιοχές και σημεία υψηλής επικινδυνότητας. Ο κ. Γιαννόπουλος τις τελευταίες ημέρες επισκέφθηκε τις Τ.Κ. Αρχαίας Πίσας, Μουριάς, Λιναριάς, Αρχαίας Ολυμπίας, Ηράκλειας και Πελοπίου, όπου παρακολούθησε από κοντά τις εκτελούμενες εργασίες και ενημερώθηκε για την πορεία τους από το Μηχανικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Γιάννη Χριστοδουλόπουλο και από τον Ειδικό Συνεργάτη του, Μηχανικό Γιώργο Λαμπρόπουλο. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των επισκέψεων είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους προέδρους, Σοφ. Σοφιανόπουλο (Αρχ. Πίσα), Κώστα Χρονόπουλο (Μουριά), Μιχάλη Γαβριλόπουλο (Ηράκλεια), με τη συνεργασία των οποίων, πέραν της αρχικής καταγραφής που είχε γίνει από τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, επισημάνθηκαν και άλλα επικίνδυνα σημεία ανά περιοχή, κάτι που είχε ζητήσει από όλους τους προέδρους των πυρόπληκτων Τ.Κ. ο κ. Αντιπεριπεριφερειάρχης.

Ειδικότερα, αυτές τις ημέρες, εργασίες καθαρισμού και αντιπλημμυρικής θωράκισης έχουν πραγματοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη, στις παρακάτω περιοχές:

  1. Στο ρέμα Σαΐτες, και από την περιοχή Ψηλομελιό μέχρι Ρέμα, της Ηράκλειας
  2. Στον Κηθυρέα ποταμό (όρια Πουρναρίου – Πελοπίου)
  3. Στο ρέμα Χτίρι της Αρχαίας Πίσας
  4. Στον Παρθενία ποταμό στη Μουριά (καταλήγει στο Αλφειό)
  5. Στον Κλαδέο ποταμό (Ολυμπία)
  6. Στο υδατορεμα Λιναριάς, πλησίον της Ε.Ο..Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Ν. Φαρμάκης: «Η Τριχωνίδα, επίκεντρο και αφετηρία ανάπτυξης για όλη την Αιτωλοακαρνανία και τη Δυτική Ελλάδα»

Next Article

Το ΤΕΒΑ επανήλθε με διανομές βασικών αγαθών, γραμμή ενημέρωσης για τους πολίτες και ειδική ιστοσελίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ξαναμπήκε σε τροχιά…