Δράσεις για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και διαχείριση ατόμων με άνοια και Alzheimer

Share:
Δράσεις για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και διαχείριση ατόμων με άνοια και Alzheimer

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ – «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» πραγματοποιούν διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης με τίτλο: «Κάποιοι Ξεχνούν… Εμείς Φροντίζουμε» στο πλαίσιο δράσεων για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και διαχείριση της φροντίδας των ατόμων με άνοια και Alzheimer.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 18:00 θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες, οι οποίοι θα απαντήσουν και σε όλες τις ερωτήσεις που θα τεθούν από τους απλούς πολίτες. Όποιος επιθυμεί να την παρακολουθήσει μέσω zoom, θα πρέπει να εγγραφεί στο σύνδεσμο zoom.us/meeting/register/tJMuf-iprDMtGdP71ZulroMjALakdVrUf34S.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλούν από τη σελίδα www.frodizo.gr ή να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2610 240 242.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τη νόσο Alzheimer ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, δηλώνει: «Σύμφωνα με το Διεθνές Παρατηρητήριο στην Ελλάδα ο πληθυσμός των ηλικιωμένων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς το 2014 το ποσοστό του πληθυσμού ηλικίας 60+ αντιστοιχούσε στο 27% του συνολικού πληθυσμού ενώ για το 2030 εκτιμάται να είναι στο 33,2% και το 2050 να φτάσει 40,8% επί του πληθυσμιακού συνόλου. Αυτό συνεπάγεται παράλληλη αύξηση των ηλικιωμένων ατόμων που πάσχουν από χρόνιες νόσους συμπεριλαμβανομένης και της νόσου Alzheimer. Αποτελεί λοιπόν υποχρέωσή μας και στοίχημα προσωπικό, να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, στην ενημέρωση και υποστήριξη των φροντιστών και στην υλοποίηση καινοτόμων και αποτελεσματικών δράσεων, προκειμένου τα χρόνια της ζωής των ατόμων με άνοια να είναι χρόνια με ποιότητα και αξιοπρέπεια και όχι χρόνια αναπηρίας».Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή την τροπολογία παράτασης των συμβάσεων για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού

Next Article

Ενημέρωση για εν εξελίξει έργα και δράσεις στη συνεδρίαση της ΣΕΑΔΕ στο Δήμο Ερυμάνθου

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Το αυτοκινητοδρόμιο, η 7η Έκθεση Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Patras IQ,…