2 νέα έργα από το Ρέθυμνο προς ένταξη στο Αντώνης Τρίτσης

Share:

Δύο νέες προτάσεις υπέβαλε ο Δήμος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που αφορούν στο περιβάλλον, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας σε συστήματα άντλησης υδάτων και την διαχείριση ανακυκλώσιμων αποβλήτων του δήμου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη: «Με την πρώτη πρόταση στοχεύουμε στην αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου και ενεργοβόρου εξοπλισμού των αντλητικών συγκροτημάτων ύδρευσης και στην τοποθέτηση συστήματος ευφυούς ελέγχου και διαχείρισης. Η δεύτερη προτεινόμενη πράξη είναι η βέλτιστη και ολοκληρωμένη διαχείριση ανακυκλώσιμων αποβλήτων του δήμου, η ενίσχυση της ανακύκλωσης, καθώς και η εφαρμογή του εγκεκριμένου Τοπικού Σχεδίου Ανακύκλωσης».

Οι παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων του Δήμου Αγίου Βασιλείου έχει προϋπολογισμό 2.682.299,55 ευρώ, ενώ οι Γωνιές Ανακύκλωσης και Διαλογή στην Πηγή είναι προϋπολογισμού 1.068.756,00 ευρώ. Όπως επισήμανε ο κ. Ταταράκης: «Ο δήμος μας έχει ήδη απορροφήσει το πλαφόν των 6.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” σύμφωνα με την κατανομή του υπουργείου και οι προτάσεις που υποβάλλαμε είναι πάνω από το συγκεκριμένο πλαφόν. Θεωρούμε όμως ότι θα λάβουμε τις σχετικές εγκρίσεις, καθώς καταθέσαμε εντός των προθεσμιών της πρόσκλησης πλήρεις φακέλους και διαθέτουμε την σχετική ωριμότητα από πλευράς μελετών και εγκρίσεων».

Το άρθρο 2 νέα έργα από το Ρέθυμνο προς ένταξη στο Αντώνης Τρίτσης εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Ξεκινούν οδικά έργα στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης

Next Article

Σχιζοφρένεια Σταϊκούρα: «Υπουργέ αύξησε μας τον ΕΝΦΙΑ», του ζητάνε οι πολίτες

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Η εξουσία λένε πως σε οδηγεί  εκτός πραγματικότητας, καβαλώντας το…