3η Διαδικτυακή Διαβούλευση ΣΒΑΚ Δήμου Ηρακλείου | Δελτία Τύπου | Ο Δήμος |

Share:

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 14-09-2021        

  

Η 3η Διαδικτυακή Διαβούλευση για το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) του Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 18:00.

Στη διαβούλευση πρόκειται να παρουσιαστούν τα οριστικά προτεινόμενα μέτρα και οι δράσεις, ενώ οι ομιλίες θα εστιάσουν στο σχεδιασμό για τη διαχείριση της κυκλοφορίας, την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και της στάθμευσης, καθώς και στο σχεδιασμό για τη βελτίωση του περπατήματος, την ενίσχυση του ποδηλάτου και τη διαχείριση της τροφοδοσίας στον αστικό ιστό.

Παράλληλα ο Ανάδοχος με την Ομάδα Εργασίας του Δήμου Ηρακλείου θα παρουσιάσουν το σχεδιασμό για τη δημόσια συγκοινωνία, την ενίσχυση των ταξί, τα μέσα κοινής χρήσης, καθώς και την ηλεκτροκίνηση.

Το ΣΒΑΚ Ηρακλείου προωθεί τα ήπια μέσα μετακίνησης, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς και περιορίζει την εξάρτηση από το αυτοκίνητο και το μηχανοκίνητο δίκυκλο, ενώ παράλληλα εστιάζει σε δράσεις για την αλλαγή φιλοσοφίας των μετακινήσεων στην πόλη και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων θα μπορούν φορείς και πολίτες να συζητήσουν με τους αρμόδιους, τόσο του Δήμου όσο και του Αναδόχου, τους προβληματισμούς τους. Η συμμετοχή των κατοίκων και των φορέων είναι κρίσιμη για το μέλλον της μετακίνησης στην πόλη.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό για κάθε ενδιαφερόμενο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://fb.me/e/ERgVhrQT   

 

Περισσότερες πληροφορίες για το ΣΒΑΚ Ηρακλείου θα βρείτε εδώ: https://svakheraklion.com/


Πηγή

The post 3η Διαδικτυακή Διαβούλευση ΣΒΑΚ Δήμου Ηρακλείου | Δελτία Τύπου | Ο Δήμος | appeared first on Aftodioikisi Online.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥ

Next Article

Ανοίγει ξανά η εφαρμογή για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Ανοίγει εκ νέου, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, η πλατφόρμα…