Α. Γεωργιάδης: Αγνώριστη πόλη η Θεσσαλονίκη σε λίγα χρόνια

Share:

Tην πεποίθηση ότι σε λίγα χρόνια από σήμερα η Θεσσαλονίκη θα είναι «μια άλλη, αγνώριστη πόλη» εξέφρασε, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο δείπνο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «όλο το κράτος θα τρέξει», ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση σε έργα όπως η ανάπλαση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της ΔΕΘ-Helexpo AE.

«Το αρχιτεκτονικό σχέδιο που κέρδισε στον διαγωνισμό για τη ΔΕΘ είναι ένα αριστούργημα. Σε λίγα χρόνια, η Θεσσαλονίκη θα είναι μια άλλη πόλη, αγνώριστη, με το Μετρό, τα έργα στο λιμάνι, τη νέα ΔΕΘ, το fly over και το Μετρό. Θα είναι μια νέα πόλη, έτοιμη να παίξει τον στρατηγικό της ρόλο στα Βαλκάνια. (Ως προς την ανάπλαση) θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, θα τρέξει όλο το κράτος. Δεν θα αφήσουμε να υπάρξει καμία καθυστέρηση, σε κανένα σημείο της διαδρομής, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο το 2026 να καμαρώσουμε τη νέα ΔΕΘ και τη νέα Θεσσαλονίκη», σημείωσε.

Ως προς την άτυπη βιομηχανική συγκέντρωση στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, τόνισε: «Υπήρξε δείγμα μεγάλου οικονομικού πρωτογονισμού ότι έχουμε επιτρέψει στην Ελλάδα να υπάρχουν αυτές οι άτυπες βιομηχανικές συγκεντρώσεις το 2021. Στη Θεσσαλονίκη μια άτυπη συγκέντρωση αυτού του μεγέθους είναι απαράδεκτο να υπάρχει. Θα δουλέψουμε πολύ εντατικά και θα αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, για να δώσουμε στη Θεσσαλονίκη ένα νέο χώρο βιομηχανικής ζώνης, οργανωμένο και με κατάλληλες υποδομές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το άρθρο Α. Γεωργιάδης: Αγνώριστη πόλη η Θεσσαλονίκη σε λίγα χρόνια εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Παρουσιάστηκε το σχέδιο του ΥΝΑΝΠ για τη νησιωτικότητα

Next Article

Δίπλα στους μαθητές ο Δήμαρχος Καλαμαριάς στον Αγιασμό των Σχολείων

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής…