Αλλάζει ο κυκλοφοριακός χάρτης των Χανίων μέσω του σχεδίου για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα

Share:

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης αναμένεται να ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων ώστε να αρχίσει η εφαρμογή του σχεδίου για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα στην πόλη. Αυτό έκανε γνωστό σήμερα ο δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, με αφορμή τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στα Χανιά για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από σήμερα έως και τις 22 Σεπτεμβρίου.

Όπως τόνισε ο κ. Σημανδηράκης αναφερόμενος στο σχέδιο για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, «είναι μια συνολική, μακροχρόνια μελέτη παρεμβάσεων που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα και τη λειτουργία του αστικού κέντρου των Χανίων». Σύμφωνα με τον ίδιο, το σχέδιο προβλέπει μονοδρομήσεις και επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων, που θα αλλάξουν τον κυκλοφοριακό χάρτη της πόλης.

Παράλληλα, προβλέπονται κίνητρα για τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και δημιουργούνται περιφερειακές θέσεις στάθμευσης.

«Στόχος είναι η πόλη να αποκτήσει ένα κυκλικό περιφερειακό μοντέλο κυκλοφορίας», πρόσθεσε ο δήμαρχος Χανίων.

Όσο αφορά τις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που παρουσίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακού, Μιχάλης Καλογριδάκης, περιλαμβάνουν δράσεις για πεζούς, ποδηλάτες, νέους και παιδιά, με ιδιαίτερο βάρος να δίνεται σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Στέλιος Μηχαηλάκης, ανακοίνωσε τη διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων που θα απευθύνονται σε επαγγελματίες οδηγούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το άρθρο Αλλάζει ο κυκλοφοριακός χάρτης των Χανίων μέσω του σχεδίου για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

«Είμαστε υγιείς και ασφαλείς με τη βιώσιμη κινητικότητα» – ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Next Article

Τον νέο διαδικτυακό διαδραστικό του χάρτη παρουσίασε ο ΟΑΣΑ στη ΔΕΘ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Τον νέο διαδικτυακό διαδραστικό χάρτη που περιλαμβάνει όλες τις χρηστικές…