Χρήσιμες συμβουλές για το αρνί, το κατσίκι, τα εντόσθια και τα βαμμένα αβγά – Όσα πρέπει να προσέξουμε

Share:

Χρήσιμες συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξουμε στις πασχαλινές αγορές, έδωσε στην ΕΡΤ ο κ. Κώστας Ντελέζος, υγειονολόγος και λέκτορας υγιεινής πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Μέτρα – εκκλησίες

Όσον αφορά στις εκκλησίες, ο κ. Ντελέζος είπε ότι θέλουμε ρεύματα αέρα από τις ανοιχτές πόρτες και συνέστησε να φοράμε μάσκες, να μην φιλάμε τις εικόνες και να μην συνωστιζόμαστε στις ουρές για προσκύνημα.

Όστρακα θαλασσινά: Πώς ξεχωρίζουμε τα φρέσκα

Τα στοιχεία που κάνουν τα φρέσκα όστρακα και θαλασσινά να ξεχωρίζουν, είναι, σύμφωνα με τον κ. Ντελέζο η ομοιότητα στο χρώμα και να μην έχουν γελοιώδη μορφή και την αίσθηση της ζέστης όταν τα ακουμπάμε. Σε γενικές γραμμές πρέπει να έχουν μία σταθερή προς το κρύο θερμοκρασία.

Κρέας αρνί κατσίκι: Πώς το αγοράζουμε, οι σφραγίδες γνησιότητας

Σύμφωνα με τον κ. Ντελέζο, θα πρέπει να αγοράζουμε αρνί και κατσίκι οπωσδήποτε μέσα από ψυγείο και οι καταναλωτές να αναγνωρίζουν τις σφραγίδες γνησιότητας για την προέλευση τους. Καλό είναι το σημείο με τις σφραγίδες να καθαρίζεται από τις νοικοκυρές. Αν παραγγείλουμε delivery θα πρέπει να έρθει στο σπίτι μας ζεστό. Ο καθηγητής τόνισε ότι το μαγειρεμένο αρνί και κατσίκι πρέπει να μπαίνει μόνο μία φορά στην κατάψυξη και στην ψύξη.

Ακόμα τόνισε την αναγκαιότητα του σχολαστικού καθαρισμού των εντοσθίων και του συκωτιού. Το χρώμα στα εντόσθια πρέπει να είναι ομοιόμορφο. Επίσης πρέπει να τα καθαρίζουμε και τα απολυμαίνουμε με νερό και ξύδι. Η διαδικασία είναι να τα πλένουμε πρώτα με νερό, στη συνέχεια να τα αφήνουμε στο ξύδι για 5 λεπτά και μετά ξεπλένουμε με κρύο νερό.

Όσον αφορά στα βαμμένα αβγά θα πρέπει να μπουν μέσα στο ψυγείο, και ωμά και βρασμένα, κι όχι στην πόρτα του ψυγείου, ενώ δεν συστήνεται να τρώμε αυτά που βάζουμε διακοσμητικά στο τσουρέκι.

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Μήνυμα Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ανδρέα Κατσανιώτη προς τον Απόδημο Ελληνισμό για την εορτή του Πάσχα

Next Article

Euroleague προημιτελικός, Ολυμπιακός – Μονακό (21:00, Novasports Prime)

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στο Final-4 της…