Δ. Κουτσούμπας: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό

Share:

Πολιτική ομιλία στο πλαίσιο της ΔΕΘ έκανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, στο Βελλίδειο, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, στα κόμματα της αντιπολίτευσης και παρουσιάζοντας τις προτάσεις του ΚΚΕ.

«Όμως, όσο κι αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός, δεν μπορεί να εμφανίσει την πολιτική του ως φιλολαϊκή.

Και ο νέος κυβερνητικός σχεδιασμός, συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων ετών. Έρχεται να στηρίξει με πρόσθετες παροχές το κεφάλαιο σε βάρος των δικαιωμάτων και των αναγκών του λαού.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη βασίζεται πάνω στην ολοένα και μεγαλύτερη εκμετάλλευση του λαού, για να θωρακιστούν κυρίως τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.

Ο κ. Κουτσούμπας σχολίασε πως: «Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί του επόμενου διαστήματος εξυπηρετούν ακριβώς το στόχο της θωράκισης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο σε βάρος των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των νέων, της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Τα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι ίσως η μεγαλύτερη απόδειξη των κερδισμένων και των χαμένων της επόμενης μέρας. Οι μεγάλες κυρίως επιχειρήσεις βλέπουν την κερδοφορία τους να ενισχύεται ποικιλότροπα, με το νέο γύρο φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο, να είναι τουλάχιστον προκλητικός για τους εργαζόμενους.

Η οριζόντια μείωση των συντελεστών φορολογίας, οι νέες φοροαπαλλαγές με τη μορφή των “υπερεκπτώσεων”, αλλά και τα περαιτέρω φορολογικά προνόμια για όσες επιχειρήσεις μεγαλώσουν, δείχνουν το προφανές: Ανάπτυξη και κέρδη των επιχειρήσεων είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Οι επιχειρήσεις θα πληρώνουν ακόμα λιγότερα από τα ήδη ελάχιστα, που καταβάλλουν για φορολογία. Και φυσικά, πάντα παραλείπεται να σημειωθεί, ότι όπως όλοι γνωρίζουν “δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα”…

Οι φοροαπαλλαγές των επιχειρήσεων μεταφράζονται πάντοτε σε διατήρηση ή και σε αύξηση της ληστρικής φορολογίας του λαού, σε νέα φοροληστεία. Ποιος θα πληρώσει τα πρωτογενή πλεονάσματα που απαιτεί η δημοσιονομική πειθαρχία; Ποιος θα πληρώσει το υπέρογκο κρατικό χρέος; Ποιος θα πληρώσει τις πελώριες κρατικές δαπάνες για τη στήριξη των μεγάλων ομίλων; Και πάλι ρητορικά είναι τα ερωτήματα…

Το μόνιμο υποζύγιο της κρατικής φορολογίας είναι οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα, που συνεχίζουν να αφαιμάσσονται και φορολογικά και που θα κληθούν να καταβάλλουν ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο της κρατικής φορολογίας.

Οι όποιες ελάχιστες μειώσεις φόρων για τους εργαζόμενους είναι ισχνές και αφορούν πρακτικά μόνο το επόμενο έτος, ενώ τον ίδιο χαρακτήρα έχουν και οι περικοπές στην επιστρεπτέα προκαταβολή για τις μικρές επιχειρήσεις, που πιέζονται όλο και περισσότερο από τα χρέη και τον ανταγωνισμό των μεγάλων».

Αναφερόμενος στα εργασιακά τόνισε πως: «Οι εξαγγελίες για την τάχα “στήριξη” της εργασίας είναι επίσης “φύκια για μεταξωτές κορδέλες”. Τι μας λέει η κυβέρνηση; Πως θα αυξήσει τις επιδοτήσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο για να βρίσκει αυτό όλο και φθηνότερη εργατική δύναμη.

Μας λέει ότι θα κάνει την εργασία των νέων ακόμα πιο «προσοδοφόρα», για να τους εκμεταλλεύονται οι μεγάλοι όμιλοι αποτελεσματικότερα.

Δεν πρόκειται για καμιά ανακάλυψη της ΝΔ, αλλά για πάγια τακτική κάθε αστικής κυβέρνησης.

Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας, επιδοτούνται οι επιχειρήσεις, με ζεστό χρήμα, για να προσλάβουν εργαζόμενους, με μισθούς πείνας.

Αντί να προχωρήσει σε μια ουσιαστική αύξηση του κατώτατου και του μέσου μισθού, τουλάχιστον ώστε να καλύπτονται οι απώλειες των τελευταίων μηνών, η κυβέρνηση προχωρά σε μια επιδότηση 6μήνου, ίσα – ίσα για να χρυσώσει το χάπι…

Η λογική του παραλόγου σε όλο της το μεγαλείο: Επιδότηση του κεφαλαίου σχεδόν κατά το 1/3».

Το ΚΚΕ, συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας: «καλεί το λαό και τη νεολαία να σκεφτούν και να δράσουν με γνώμονα τις δικές της ανάγκες:

Να σκεφτούν:

-Γιατί, αλήθεια, η ανεργία πρέπει να θεωρείται ως η “φυσική τάξη των πραγμάτων”;
-Γιατί το δικαίωμα στη δουλειά, το ίδιο το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ύπαρξη, να θεωρείται “δώρο” της μιας ή της άλλης κυβέρνησης;
-Γιατί το δικαίωμα στη στέγαση, στην παιδεία, στην υγεία, μετατρέπονται σε άπιαστα όνειρα;
-Γιατί άραγε, είναι φυσιολογικό ένας νέος, μια νέα, να μην έχει σπίτι να μείνει και να περιμένει ένα επίδομα των 1000 ευρώ το χρόνο σαν “μάννα εξ ουρανού”;
-Γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο να “παρακαλάει” κάποιος για μια οποιαδήποτε δουλειά, να παρακαλάει να τον δεχτούν ως “αντικείμενο εκμετάλλευσης”;
-Μέχρι πότε, οι μεγαλοεργοδότες θα κλέβουν τη δουλειά των εργαζόμενων, και μάλιστα και με επιδότηση αυτής της κλεψιάς;

Η ΝΔ σήμερα, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προσπαθούν να μας πείσουν, πως το να έχουμε εμείς οι πολλοί όλο και λιγότερα, ενώ μια χούφτα επιχειρηματικών ομίλων να έχουν τα πάντα και να μας δίνουν κάποια φιλοδωρήματα, είναι η «φυσική τάξη των πραγμάτων», είναι δήθεν το καλύτερο που μπορεί να γίνει.

Με αυτή τη λογική προσπαθούν να αντιμετωπίσουν και την ακρίβεια που χτυπά τα λαϊκά νοικοκυριά.

Μόνο που η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα δεν είναι μόνο οι υψηλές τιμές. Είναι η συνολική επίθεση στο λαϊκό εισόδημα την τελευταία δεκαετία, με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η μείωση των μισθών, το πετσόκομμα των συντάξεων, η μείωση των επιδομάτων, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ληστρική φορολογία του λαού.

Η λεγόμενη ακρίβεια είναι η τελευταία πράξη του δράματος. Γιατί συμβαίνει άραγε;

Θα μπορούσε κανείς να δει μια ολόκληρη σειρά από αιτίες. Απ’ το πέρασμα απ’ τη φάση της κρίσης στη φάση της ανάκαμψης, που αντικειμενικά αυξάνει τις τιμές. Απ’ την τεράστιου μεγέθους επεκτατική διαχείριση, που έχει σχεδόν διπλασιάσει την παροχή χρήματος στην ΕΕ, και τον πληθωρισμό. Απ’ την πολιτική της ΕΕ για την πράσινη ανάπτυξη που απ’ την ενέργεια μέχρι τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αυξάνει δραστικά το κόστος των εμπορευμάτων, τάχα για να είναι πράσινα.

Απ’ τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου και τα καρτέλ που τσακώνονται για το ποιος θα κερδίσει τα περισσότερα, μέχρι την πολιτική της λεγόμενης εξωστρέφειας που εκτινάσσει το κόστος για τον λαό σε όλα αυτά που ξαφνικά γίνονται “διεθνώς εμπορεύσιμα”. Από τις παραλίες και το κέντρο των πόλεων, μέχρι το ελαιόλαδο και τη φέτα. Με απλά, όμως, λόγια αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως η αστική διαχείριση δεν είναι και δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκή».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επισήμανε πως: «Η άδικη έμμεση φορολογία, παραμένει βασικός πυλώνας της φορολογικής πολιτικής, εκτινάχθηκε απ’ τη προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή ρότα, που φορτώνει τα βάρη στα λαϊκά στρώματα με τρόπο που να μην φαίνεται άμεσα.

Ο ΦΠΑ είναι ένας παντελώς αντιλαϊκός φόρος που επιβαρύνει τα φτωχά λαϊκά στρώματα και οφείλει να καταργηθεί άμεσα, τουλάχιστον στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Το ταμείο ενεργειακής μετάβασης είναι ίσως η μεγαλύτερη απάτη. Η κυβέρνηση βάζει τους εργαζόμενους να πληρώσουν τις αυξήσεις απλά από άλλη τσέπη, απ’ το ταμείο που χρηματοδοτείται απ’ τη φορολογία που πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

Άραγε, θεωρούν τα επιτελεία της ΝΔ, ότι οι εργαζόμενοι είναι τόσο αφελείς; Ότι δεν καταλαβαίνουν ποιος πληρώνει αυτό το ταμείο και κυρίως ποιος εισπράττει απ’ αυτό;

Ποιος δεν καταλαβαίνει τα τεράστια κέρδη που θα έχουν οι ενεργειακές επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις των ΑΠΕ, των εισαγωγέων φυσικού αερίου, που είναι η άλλη όψη της υψηλότερης τιμής κιλοβατώρας στην ΕΕ και των τεράστιων αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, που άλλωστε θα παραμείνουν μετά την παρέλευση του 6μήνου του ταμείου;

Φυσικά δεν εκπλήσσει κανέναν, πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, παρά την πασίδηλη αποτυχία του ενεργειακού μοντέλου που πρεσβεύουν της απελευθερωμένης ενέργειας και της πράσινης μετάβασης, να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς τις σύγχρονες ανάγκες του λαού για φθηνή ενέργεια, όχι μόνο δεν “ανακρούουν πρύμναν”, αλλά επιμένουν, με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση.

Ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη, λες και νομίζει ότι μιλά σε νήπια, να λέει, (άκουσον – άκουσον!) πως χρειαζόμαστε περισσότερες ΑΠΕ για να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες τιμές του ρεύματος!

Ακούμε και τον κ. Τσίπρα να υπερθεματίζει πως η δική του λύση στην ίδια κατεύθυνση, είναι ακόμα πιο πράσινη!!!

Δεν μας εκπλήσσουν. Η πράσινη μετάβαση είναι η κυρίαρχη πολιτική σε ΕΕ και σε ΗΠΑ και αποτελεί κυρίαρχη πολιτική και εδώ, για τα τα αστικά κόμματα και την άρχουσα τάξη.

Είναι μια ακόμα πλευρά του πραγματικού μέλλοντος, που περιμένει τη νεολαία, τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους, τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Ενεργειακή φτώχεια, εκτεταμένη περιβαλλοντική καταστροφή, με κριτήριο τα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων ενεργειακών και κατασκευαστικών ομίλων.

Η “ακρίβεια”, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ,τελικά αποτυπώνει την εξαθλίωση της εργατικής τάξης, λόγω αυτής της ίδια της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Γι’ αυτό και σήμερα οι εργαζόμενοι οφείλουν να κινηθούν αποφασιστικά, να παλέψουν απέναντι στην πολιτική αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος, διεκδικώντας:
– Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών,
-Κατάργηση της αντιλαϊκής φορολογίας, των έμμεσων φόρων και μετακύλιση των φορολογικών βαρών στο μεγάλο κεφάλαιο,
-Αύξηση των συντάξεων και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων με παράλληλη μετακύλισή τους στην εργοδοσία,
-Φρένο στις ανατιμήσεις των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και ουσιαστική παρέμβαση κατά των διάφορων καρτέλ.

Η πάλη του λαού μπορεί να έχει συνέχεια, διάρκεια και προοπτική, μόνο όταν ενταχθεί στη μάχη απέναντι στην στρατηγική του κεφαλαίου».

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι: «Για το ΚΚΕ είναι αιτία πολέμου οτιδήποτε έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή και την υγεία του λαού.

Σήμερα, η πρόοδος της επιστήμης, της τεχνολογίας, η αύξηση της παραγωγικότητας, μπορούν να μπουν στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, με σύγχρονες, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας για όλους χωρίς προϋποθέσεις.

-Με ένα σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, που οι υπηρεσίες του θα αποτελούν στην πράξη κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι, όπως σήμερα, ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

-Με ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε πανελλαδικό επίπεδο, με χρηματοδότηση από το κράτος, με Κέντρα Υγείας, αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες, χωρίς καμία εμπλοκή – συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, των ΜΚΟ, των «κοινωνικών συνεταιρισμών».

– Με πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων Μονάδων Υγείας, με αντίστοιχη αύξηση των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό, με φορολόγηση του κεφαλαίου, με κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων, όπου θα παρέχονται από το κράτος δωρεάν όλες οι εξετάσεις, θεραπείες, υγειονομικό υλικό, φάρμακα, εμβόλια, χωρίς πληρωμές, συμμετοχή, χωρίς πλαφόν και περικοπές, σύμφωνα με τις ανάγκες και με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια».

Ακολούθως τόνισε πως: «Και επειδή, ήδη ξεκίνησε η εκλογολογία και η κυβερνησιολογία, το μόνο σίγουρο είναι ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, είναι δεδομένα, είναι ήδη γραμμένα. Είναι προγράμματα που στηρίζονται και υλοποιούν τις Συμβάσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου, που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ μέσα στο κατακαλόκαιρο, με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Γι’ αυτό είναι υποκρισία των άλλων αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, να διαμαρτύρονται και να υψώνουν τόνους για τους αντιλαϊκούς νόμους της κυβέρνησης, την ίδια στιγμή που αποδέχονται το στρατηγικό πλαίσιο πάνω στο οποίο αυτοί βασίζονται, ενώ παράλληλα έχουν ψηφίσει τους μισούς και πάνω από τους νόμους αυτούς.

Κοροϊδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν λέει ότι αύριο θα μπορεί να εφαρμόσει “ανεμπόδιστος το πρόγραμμά του” επειδή λέει σήμερα «δε δεσμεύεται από μνημόνια». Δεν υπάρχει πιο χοντρό ψέμα από αυτό. Γιατί δεσμεύεται από το μνημόνιο των μνημονίων, τη στρατηγική της ΕΕ και των μεγάλων ομίλων, το νέο επίσης υπερμνημόνιο, που είναι σε εξέλιξη.

Προσπαθεί να ξαναπουλήσει το ίδιο παραμύθι με λίγο διαφορετικό περιτύλιγμα. Τι έλεγε τότε, την περίοδο 2012-2015; Ότι μπορούν να υπάρχουν δανειακές συμβάσεις χωρίς μνημόνια κι αντιλαϊκά μέτρα.

Τι λέει τώρα; Ότι μπορεί να υπάρχει ένα καλό Ταμείο Ανάκαμψης, με δανεικά, χωρίς αντιλαϊκά προαπαιτούμενα».

«Το μέλλον που αξίζει στους εργαζόμενους, στον ελληνικό λαό, είναι η ριζικά διαφορετική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας για να συνεχίσει λέγοντας: «Σας καλούμε να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική όλων των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ για:

– Την υπεράσπιση του αξιοπρεπούς εργατικού – λαϊκού εισοδήματος, τη μείωση του χρόνου εργασίας, την κατοχύρωση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς, την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, τη διασφάλιση μόνιμης δουλειάς για όλους, με σταθερό ωράριο.

– Την υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους και όλες, με μείωση έως και κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων. Να πληρώσει το κεφάλαιο. Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους.

– Την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού. Για αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, με έμφαση στην πρόληψη και στα μέτρα προστασίας στους τόπους δουλειάς, με εξειδικευμένα μέτρα για το γυναικείο οργανισμό και τη μητρότητα.

– Για ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας, για διασφάλιση σύγχρονης λαϊκής κατοικίας.

– Για την υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων ενάντια στην κρατική καταστολή και τις απαγορεύσεις, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, την κατάργηση όλων των νόμων που περιορίζουν τη συνδικαλιστική δράση, το απεργιακό δικαίωμα και τις διαδηλώσεις.

– Για την απεμπλοκή της χώρας μας απ’ τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, το κλείσιμο όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα, την αποδέσμευση από αυτούς τους οργανισμούς, με φιλία και συνεργασία με όλους τους γειτονικούς λαούς και τα κινήματά τους.

– Για το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στα σχέδια αλλαγής διεθνών συνθηκών και συνόρων, στα παζάρια συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου υπό «ευρωΝΑΤΟϊκή εποπτεία».

Ο αγώνας αυτός αποκτά κρίσιμη σημασία, όταν μάλιστα από δω, από τη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πενταετή επέκταση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ που θα γεμίσει με ακόμα περισσότερες βάσεις τη χώρα μας.

Αναλαμβάνοντας ρόλο χωροφύλακα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή η κυβέρνηση και το κράτος μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για το λαό και τη χώρα μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ξεκινά αύριο στην Αθήνα η Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ με αποφάσεις – φωτιά για όλους τους λαούς, με πολεμικούς στρατιωτικούς σχεδιασμούς έως το 2030.

Σας καλούμε ιδιαίτερα να οργανώσουμε την πάλη μας, όλοι μαζί, ενάντια στην πολιτική των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ για:

– Το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες, προσχολική και ειδική αγωγή, τα δικαιώματα των εργαζόμενων στον Πολιτισμό.

– Την κατάργηση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και την απαγόρευση της διακοπής σε λαϊκές κατοικίες για χρέη σε νερό, ρεύμα και τηλέφωνο.

– Την άμεση στήριξη των αυτοαπασχολούμενων, με κατοχύρωση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ και τη διαγραφή μέρους των χρεών σε τράπεζες και δημόσιο.

– Την κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα».

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε πως: «Μέσα απ’ τους καθημερινούς αγώνες μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα πανελλαδικά συντονισμένο κίνημα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Ριζωμένο παντού, με πρωτοπόρες εστίες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε κλάδο, κάθε περιοχή. Με ενιαία αιτήματα και στόχους, που σημαδεύουν τον πραγματικό αντίπαλο, ανοίγουν το δρόμο προς τα εμπρός.

Μπορούμε σήμερα να υψώσουμε τη μεγάλη δύναμη της λαϊκής πρωτοβουλίας. Το είδαμε πρόσφατα την ώρα της πυρκαγιάς, όταν οι πυρόπληκτοι έδιναν τη μάχη για να σώσουν χωριά και γειτονιές, απέναντι σ’ ένα κράτος που άφηνε στην πράξη στο έλεος της πυρκαγιάς το φυσικό πλούτο και την περιουσία του λαού.

Το βλέπουμε τώρα στον αγώνα που συνεχίζεται για να ληφθούν μέτρα αποκατάστασης και ουσιαστική στήριξη των πυρόπληκτων.

Το ίδιο μήνυμα έστειλαν το προηγούμενο διάστημα οι αγώνες της νεολαίας για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, οι αγώνες των εργαζόμενων και των υγειονομικών για την προστασία της υγείας, απέναντι στην κρατική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας.

Τη δύναμη των εργαζόμενων έδειξε η οργανωμένη αντίδραση στις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων απ’ την κυβέρνηση και οι απεργιακοί αγώνες για την κατάργηση του νόμου–εκτρώματος Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών μνημονιακών νόμων.

Το ΚΚΕ λέει και μπορεί να λέει την αλήθεια στο λαό, γιατί δεν έχει δεσμεύσεις και εξαρτήσεις. Γιατί πιστεύουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Γι’ αυτό ακριβώς χρειάζεται τώρα παντού, ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό».

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με Πρέσβεις κρατών της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (Αθήνα, 17.09.2021)

Next Article

Σταϊκούρας: Λαμβάνουμε μέτρα στην κατεύθυνση μειώσεων φόρων και αφαλιστικών εισφορών

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει, μέσα σε πρωτόγνωρες απανωτές κρίσεις, ότι…