ΔΕΘ: Δέσμη μέτρων για ευάλωτα νοικοκυριά από τον πρωθυπουργό (video)

Share:

Μέτρα στήριξης των νοικοκυριών ώστε να απορροφηθούν οι επιπτώσεις από τις ανατιμήσεις που αναμένονται στην αγορά μελετά η κυβέρνηση. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινώσει πλέγμα μέτρων για την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών από τις αναμενόμενες αυξήσεις στον νευραλγικό τομέα της ενέργειας, όπως σε ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα και φυσικό αέριο, λόγω των διεθνών ανατιμήσεων στις τιμές των πρώτων υλών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει μία αποτίμηση τού τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας για το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι τη λήξη της κυβερνητικής θητείας το 2023.

Σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις σε φορολογικό επίπεδο, αυτές θα αφορούν την επέκταση και για το 2022 του παγώματος της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και τους αυτοαπασχολούμενους, την διατήρηση των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες και την μείωση του συντελεστή φορολόγησης για τα εταιρικά κέρδη από το 24% στο 22%. Το συνολικό δημοσιονομικό κόστος από τις τρεις προαναφερόμενες παρεμβάσεις εκτιμάται ότι υπερβαίνει 1,5 δις ευρώ.

Τέλος να σημειωθεί ότι ιδιαίτερο ρόλο στο τελικό πακέτο των ανακοινώσεων θα διαδραματίσει και το περιεχόμενο των εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ, την προσεχή Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το δεύτερο 3μηνο του 2021, που σύμφωνα τουλάχιστον προβλέψεις της Εθνικής Τράπεζας θα διαμορφωθεί στο 13%.

Μιλώντας στο OPEN ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, δήλωσε ότι: «Η κυβέρνηση θα κάνει όποια παρέμβαση χρειαστεί για να συγκρατήσει τις αυξήσεις σε επίπεδα διαχειρίσιμα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως: «Θα υπάρξουν μέτρα άμεσα θα υπάρξουν μέτρα και μακροχρόνια. Πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε για να αλλάξουμε το ενεργειακό μας μοντέλο γιατί αυτό που έχουμε δεν μπορεί να μας πάει μακριά».

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Σημεία Ομιλίας του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Σμυρλή, στο Συνέδριο «1st Digital Beach Summit» (03.09.2021)

Next Article

Villa Veneziano: Το σπίτι του πρώην συζύγου της Χριστίνας Ωνάση έγινε ξενοδοχείο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Στο πανέμορφο και κοσμοπολίτικο Νυδρί της Λευκάδας, ακριβώς απέναντι από…