Διάθεση αντιικών χαπιών από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. από Μ. Παρασκευή 22/4 ως και Δευτέρα του Πάσχα 25/04

Share:

Το Υπουργείο Υγείας, με την αμέριστη υποστήριξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών έχει μεριμνήσει για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών με Covid-19 στις θεραπείες αντιικών χαπιών – εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο από το γιατρό τους. Η προμήθεια των αντιικών θα γίνεται από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. για τις ημέρες Μ. Παρασκευή ως και Δευτέρα του Πάσχα (22/04 -25/04).

Επισυνάπτεται σχετικός πίνακας με τα σημεία παραλαβής των αντιικών θεραπειών ανά την Επικράτεια καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας των φαρμακείων.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση της αντιικής αγωγής Covid-19 από την αρμόδια Επιτροπή και στη συνέχεια η συνταγογράφηση της αγωγής από τον θεράποντα ιατρό.

Η αντιική αγωγή Covid-19 μπορεί να παραλαμβάνεται από συγγενή ή φίλο/φίλη του ασθενούς, κατά τις ώρες παραλαβής που έχουν οριστεί, με μόνη την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του/της παραλαμβάνοντος/ουσας, το ΑΜΚΑ του ασθενούς και τον αριθμό της συνταγής. Για την είσοδο στα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. δεν είναι απαραίτητο Rapid test, είναι απαραίτητη φυσικά η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Πηγή: υπουργείο Υγείας

ΘΕΣΣΑΛΙΑ & ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΙΟΝΙΟ, ΗΠΕΙΡΟΣ & ΔΥΤ_ ΕΛΛΑΔΑ
ATTIKH
ΚΡΗΤΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟ

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Η Σάκκαρη εγκατέλειψε δακρυσμένη τον αγώνα της στη Στουτγάρδη

Next Article

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ο χρόνος τελειώνει μέσα στο Αζοφστάλ» σύμφωνα με έναν Ουκρανό λοχία

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Η απόφαση – διαταγή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προς…