Δήμος Λαρισαίων : νέα έργα ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ

Share:

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης ανακοίνωσε έργα ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ για την ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου της Λάρισας και παρεμβάσεις στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού που εξελίσσεται σε γραμμικό πάρκο 4 χιλιομέτρων

Τα έργα κατατέθηκαν και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και ειδικότερα στον άξονα «Αστικής Αναζωογόνησης». Η πρόταση των έργων χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα με 12,4 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από πόρους του Δήμου Λαρισαίων.

Τα ιδιαίτερης σημασίας έργα χωρίζονται σε δυο μεγάλες ενότητες: Στην ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου της Λάρισας και στην ανάπλαση παρόχθιας ζώνης Πηνειού ποταμού κατά μήκος της εσωτερικής κοίτης.

Συγκεκριμένα στην ενότητα των έργων ολοκλήρωσης του εσωτερικού δακτυλίου περιλαμβάνονται:

Η ανακατασκευή τη Ηρώων Πολυτεχνείου, σε μήκος 1,5 χιλ από Καρδίτσης μέχρι οδό Κουτσίνα (στο ύψος του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου), με απαλλοτριώσεις και διάνοιξη του δρόμο στο τμήμα από οδό Αβέρωφ έως Φαρσάλων
Η διάνοιξη και ανακατασκευή της οδού Τάκη Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας), μέχρι τον κόμβο της ΔΕΥΑΛ – Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου προβλέπεται και η ανακατασκευή της οδού Κρανώνος.

Στην ανάπλαση της παρόχθιας ζώνης του Πηνειού, προβλέπονται ήπιες παρεμβάσεις, σε όλο το μήκος της κοίτης και πλήρη διαμόρφωση στο τμήμα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην συνοικία Αμπελοκήπων μέχρι τον κυκλικό κόμβο της Νέας Σμύρνης.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης με αφορμή την προώθηση αυτών των σημαντικών νέων έργων για την πόλη, τόνισε με έμφαση ότι στην Λάρισα συνεχίζεται μια μακρά περίοδος κινητικότητας και μετάβασης της πόλης και του Δήμου σε μια νέα εποχή. “Σήμερα, με την εξέλιξη του σχεδιασμού και την υλοποίηση των έργων, είναι πλέον ορατό από την μεγάλη πλειονότητα των συμπολιτών ότι η πόλη βρίσκεται σε διαρκή περίοδο μετάβασης και εξέλιξή της σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη μεσαίου μεγέθους” ενώ χαρακτήρισε “Ζηλευτές τις πόλεις με δύο δακτυλίους”.

Το άρθρο Δήμος Λαρισαίων : νέα έργα ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Παράρτημα Φιλοθέης-Ψυχικού – Ομιλία για τον καρκίνο του μαστού

Next Article

Δήμος Πλατανιά: παρεμβάσεις αποκατάστασης καταστροφών

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα για την αποκατάσταση των καταστροφών…