Δρομολογείται η ιδιωτικοποίηση της Υπόγειας αποθήκης Φυσικού Αερίου στην Καβάλα

Share:

Το  επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης, το οποίο εγκρίθηκε από το ΚΥΣΟΙΠ ,έδωσε στη δημοσιότητα το ΤΑΙΠΕΔ, .

Σύμφωνα με αυτό η υπόγεια μονάδα αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Καβάλα αναμένεται να μπει στη β΄φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας το δ΄τρίμηνο του 2021, ενώ η υποβολή δεσμευτικών προσφορών αναμένεται να ξεκινήσει το β’ τρίμηνο του 2022.

Στο δ΄τρίμηνο του 2021 θα υπάρξει και η δυνατότητα εισόδου στο Virtual Data Room (VDR).

Η σύμβαση θα περιλαμβάνει την κατασκευή, τη συντήρηση , τη λειτουργία και την εκμετάλλευση του εξαντλημένου κοιτάσματος ως ΥΑΦΑ.

Να υπενθυμίσουμε πως το έργο αφορά στη μετατροπή του εξαντλημένου κοιτάσματος φυσικού αερίου της Ν. Καβάλας στην πρώτη Υπόγεια Αποθήκη Φυσικού Αερίου (ΥΑΦΑ) της χώρας.
Το κοίτασμα βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή περί τα 30 χλμ νότια της Καβάλας. Προκαταρκτικός τεχνικός σχεδιασμός εκτιμά χωρητικότητα κοιτάσματος 530 εκατ. κυβ. μέτρων .

 

Να αναφέρουμε πως τα σχήματα που έχουν κατέβει στο  διαγωνισμό είναι:

1) ENERGEAN OIL & GAS ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ
2) ΔΕΣΦΑ – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Το άρθρο Δρομολογείται η ιδιωτικοποίηση της Υπόγειας αποθήκης Φυσικού Αερίου στην Καβάλα εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Πρόσκληση – γνωστοποίηση, για το έργο «Κατασκευή συμπληρωματικών έργων ύδρευσης και αποχέτευσης λυμάτων & ομβρίων στη Δ.Ε. Αστακού του Δήμου Ξηρομέρου».

Next Article

Στο πρώτο τρίμηνο του 2022 ο διαγωνισμός παραχώρησης της Αττικής Οδού

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Στο πρώτο τρίμηνο του 2022 προγραμματίζεται από το ΤΑΙΠΕΔ ο…