Ελληνικό: Το 2023 θα είναι έτοιμο το πρώτο κτίριο – Θα στεγάζει σωματεία ΑΜΕΑ

Share:

Το 2023 αναμένεται να είναι έτοιμο το πρώτο κτίριο που θα βρίσκεται μέσα στην περιοχή που αφορά τη ανάπλαση του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.  Το κτίριο προβλέπεται να φιλοξενεί τέσσερα σωματεία ΑΜΕΑ.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 15 εκατ. Ευρώ . Το κτίριο προβλέπεται να έχει εμβαδό  11.000 τ.μ. και θα στεγάζει τέσσερα σωματεία ΑΜΕΑ

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα σωματεία Aμυμώνη, Ερμής, Νίκη, και Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας – ΣΑμΣΚΠ.

Στη χθεσινή παρουσίαση του συγκεκριμένου έργου  ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου, ανέφερε   πως η προσβασιμόητητα είναι από τα κυρίαρχα στοιχεία της μεγάλης επένδυσης.

Συγκεκριμένα δήλωσε “Είναι ξεχωριστή προτεραιότητα για εμάς. Ο ανθρώπινος παράγοντας  δίνει προστιθέμενη αξία στο έργο. Τα έργα για την κατασκευή των κτιρίων ξεκινούν από το κτίριο που θα στεγάσει  συλλόγους ΑΜΕΑ”.

Για την περάτωση το έργου χρειάστηκε η αποτελεσματική συνεργασία πολλών φορέων , όπως ΚΑΣ, ΚΕΣΑ, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών , Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Εργασίας, Υπουργείο Υγείας, Εταιρεία Διανομής Φυσικού Αερίου, Αττικό Μετρό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ανάγκη που προέκυψε για την μετατόπιση εντός υπάρχοντος αγωγού απορροής ομβρίων υδάτων που υπήρχε ήδη στο χώρο.

Το άρθρο Ελληνικό: Το 2023 θα είναι έτοιμο το πρώτο κτίριο – Θα στεγάζει σωματεία ΑΜΕΑ εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Σχολεία: Πότε θα κάνουν self test οι μαθητές

Next Article

Τρέχουν οι διεργασίες για αποκατάσταση της παραλιακής οδού του Ρίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Στο πλαίσιο των προσπαθειών για αποκατάσταση των βλαβών που προέκυψαν…