Επανέρχεται στις απειλές για κύμα προσφύγων στην Ευρώπη ο Ερντογάν

Share:
Επανέρχεται στις απειλές για κύμα προσφύγων στην Ευρώπη ο Ερντογάν

Την απειλή να ανοίξει τα σύνορα για τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη επανέλαβε ο Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters. Όπως ισχυρίστηκε, η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση να χορηγήσει 6 δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει τις προσπάθειες ήταν «πολύ αργή και δεν ήταν αρκετή, ενώ η Τουρκία έχει δαπανήσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια» για τα 3, 6 εκατομμύρια πρόσφυγες που έφτασαν από τη Συρία.

Πρότεινε για άλλη μια φορά τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης που στη βορειοανατολική Συρία,  και κάλεσε τον Αμερικανό προέδρο «επιτέλους να τον καταλάβει»,  και να συμμεριστεί τη θέση του για έλεγχο της περιοχής αυτής ανατολικά του Ευφράτη  «ώστε να αποτραπεί επικράτηση των τρομοκρατών του YPG στα νότια σύνορα της Τουρκίας».

Τρομοκράτες αποκαλεί ο Ταγίπ Ερντογάν τους Κούρδους πολιτοφύλακες της συριακής YPG  που συμμετείχαν στην υπό τις ΗΠΑ επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Στην ίδια συνέντευξη, ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου, και ότι πρόκειται να συζητήσει την αγορά των αμερικανικών πυραύλων Patriot με τον Ντόναλντ Τραμπ αυτό τον μήνα.

Πηγή :ΕΡΤ1,Reuters

 

 

 

www.ert.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Κανονισμός Ε.Ε.: Αλλαγές από σήμερα στις πληρωμές με κάρτες

Next Article

Χασιά 14/9/1944: Αποχώρησαν οι Γερμανοί και εκτέλεσαν οι γερμανοτσολιάδες

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Στις 14 Σεπτεμβρίου του 1944, 18 άμαχοι Χασιώτες και Λιοσιώτες,…