Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού

Share:

Ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού, όπως και όλα τα Μινωικά ανάκτορα, αποτελούν προτεραιότητα για το υπουργείο Πολιτισμού, ανέφερε κατά την επίσκεψή της στη Μεσαρά η κ. Μενδώνη, που συνεχίζει τις συναντήσεις που έχει στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου.

Η κ. Μενδώνη, έκανε γνωστό ότι στη Φαιστό που έμεινε εκτός προγραμμάτων, έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για ένα μεγάλο μέρος των εργασιών που προβλέπονται, μέσω της ένταξης σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις στην πολιτιστική κληρονομιά, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Η Φαιστός έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση τουλάχιστον για ένα μεγάλο μέρος εργασιών. Από κει και πέρα έχουμε μπροστά μας και την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027», ανέφερε η κ. Μενδώνη, η οποία πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης που στηρίζει τις δράσεις και τις εργασίες στον τομέα του Πολιτισμού, θα αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε αναγκαιότητα αντιμετωπιστεί, αρκεί όπως τόνισε να υπάρχει η ωριμότητα για να μπορούν να χρηματοδοτηθούν τα έργα.

Η υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε και τον Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς που ανακοίνωσε ότι οι εργασίες του, που καθυστέρησαν επί χρόνια, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022.

«Είναι ένα πολύ ωραίο μουσείο, που η Μεσαρά περίμενε πάρα πολλά χρόνια. Είναι ευτύχημα ότι στο τέλος του 2022 καλώς εχόντων των πραγμάτων και πανδημίας επιτρεπούσης, θα είμαστε σε θέση να αποδώσουμε το μουσείο στους φορείς του πολιτισμού του. Δηλαδή στους ανθρώπους της Μεσαράς και στους χιλιάδες επισκέπτες που έχουμε κάθε χρόνο», ανέφερε η κ. Μενδώνη που συμπλήρωσε ότι το μουσείο θα έπρεπε ήδη προ διετίας να έχει παραδοθεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το άρθρο Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

ΟΣΕΘ: Στόχος να έχουν κατασκευαστεί σταθμοί για τη σύνδεση με το Μετρό έως το 2023

Next Article

Αγοραστός: «Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που διεκδικούν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Σε μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε για τις…