[ΦΩΤΟ] Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τα έργα για το φυσικό αέριο στη Μεγαλόπολη

Share:

Με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη της Μεγαλόπολης. Η HENGAS πιστή στις δεσμεύσεις που ανέλαβε με την υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης και Στρατηγικής Συνεργασίας έχει ήδη προχωρήσει στην κατασκευή:

1,8 χιλιομέτρων χαλύβδινου δικτύου μέσης πίεσης
6 χιλιομέτρων δικτύου πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης
250 παροχών – service lines για την τροφοδότηση 500 τελικών καταναλωτών

Με βάση τα ανωτέρω στοιχεία και την προσεχή ολοκλήρωση της εξόδου του ΔΕΣΦΑ στα «Περιβόλια», στο τέλος του φθινοπώρου θα μπορεί να τροφοδοτηθεί με αέριο σημαντικό μέρος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της Μεγαλόπολης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έκδοση πρόσκλησης στο ΕΣΠΑ – η οποία ακόμη αναμένεται – για την επιδότηση του κόστους αντικατάστασης των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης και κατασκευής των εσωτερικών εγκαταστάσεων που προβλεπόταν στις πρόνοιες της πολιτείας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της απολιγνιτοποίησης στη Μεγαλόπολη. Μέσω της χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση για τους καταναλωτές που θα συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Ο σχεδιασμός της HENGAS προβλέπει την κάλυψη του 100% της πόλης της Μεγαλόπολης από το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου μέχρι τον Οκτώβριο του 2022. Δεδομένου πως το έργο επιδοτείται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους μέσω του ΕΠΑνΕΚ οι καταναλωτές που θα επιλέξουν να συνδεθούν με το δίκτυο του φυσικού αερίου απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τελών σύνδεσης.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της HENGAS, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ για την Τρίπολη, την Κόρινθο και τη Μεγαλόπολη υλοποιείται με συνέπεια και ταχύτητα. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα εκκινήσει η κατασκευή του δικτύου διανομής στην Τρίπολη, ενώ ολοκληρώνονται οι τελευταίες διεργασίες για να προκηρυχθούν οι σχετικοί διαγωνισμοί και για την πόλη της Κορίνθου.

Έργα Φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη-Πηγή: Hengas
Έργα Φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη-Πηγή: Hengas
Έργα Φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη-Πηγή: Hengas
Έργα Φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη-Πηγή: Hengas

 

Το άρθρο [ΦΩΤΟ] Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τα έργα για το φυσικό αέριο στη Μεγαλόπολη εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

-ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ΙΔΟΧ

Next Article

[VIDEO] Εγκαινιάστηκε το Περιφερειακό Κέντρο Ελέγχου ΝΑ Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Το άρθρο Εγκαινιάστηκε το Περιφερειακό Κέντρο Ελέγχου ΝΑ Ευρώπης στη…