Η AECOM ανέλαβε το έργο εκσυγχρονισμού των μεγάλων εγκαταστάσεων της NASA

Share:

Η AECOM, μια από τις πλέον αξιόπιστες παγκοσμίως εταιρείες συμβούλων , η οποία επίσης δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανακοίνωσε πρόσφατα την ανάληψη από τη NASA ενός εντυπωσιακού και μεγάλου κύρους έργου στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα έγινε γνωστό πως έχει επιλεγεί από την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA) για να παρέχει αρχιτεκτονικές υπηρεσίες και υπηρεσιες μηχανικού για το διαστημικό κέντρο του Kennedy καθως και άλλων εγκαταστάσεων της NASa, ως μέρος του προγράμματος Southeast Regional Architect and Engineering (SERAE).

Η σύμβαση έχει ανώτατο όριο προγράμματος 300 εκατομμύρια δολάρια και χρόνο διάρκειας τα πέντε χρόνια. Είναι μία πολυ-σύμβαση καθώς έχει αρκετές υποενότητες που καθορίζουν την υλοποίηση πολλών διαφορετικών έργων σε εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Υπηρεσίας.

Εκσυγχρονισμός των μεγάλων εγκαταστάσεων της NASA

Οι εργασίες της AECOM θα επικεντρωθούν στην αποκατάσταση, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη νέων συστημάτων των εγκαταστάσεων, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και επίγεια υποστήριξη σε πολλαπλες σημαντικές τοποθεσίες της NASA στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι τοποθεσιες περιλαμβάνουν το διαστημικό κέντρο “Kennedy” στη Φλόριντα, “Johnson Space Center”, το “Sonny Carter Training Facility” και το “Ellington Field” στο Τέξας, καθως επίσης και την εγκατάσταση δοκιμών “White Sands” στο Νέο Μεξικό, το “Marshall Space Flight Center” στην Αλαμπάμα και την εγκατάσταση συναρμολόγησης “Michoud” στη Λουιζιάνα, το Διαστημικό Κέντρο “Stennis” στο Μισισιπή, άλλα ακίνητα της NASA και επιπλέον τοποθεσίες εκτόξευσης ή προσγείωσης παγκοσμίως.

Jensen: Καθώς η NASA αναπτύσσεται, η AECOM ήταν πάντα εκεί

«Η σχέση μας με τη NASA χρονολογείται πάνω από πενήντα χρόνια και ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την κληρονομιά μέσω αυτού του ολοκληρωμένου έργου», δήλωσε ο Karl Jensen, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος της AECOM, που χειρίζεται τα Εθνικα Κυβερνητικα Έργα.

«Καθώς η NASA αναπτύχθηκε, εξελίχθηκε και συνέχισε να ξεπερνά τα όρια της διαστημικής εξερεύνησης, η AECOM ήταν εκεί για να υποστηρίξει τις αποστολές και τις πρωτοποριακές της επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που μας δίνονται νέες ευκαιρίες με τη διοίκηση που αναδεικνύουν τις κοινές αξίες ακεραιότητας, συνεργασίας και ένταξης, διατηρώντας παράλληλα μια έντονη εστίαση στις επιπτώσεις που αφήνουμε στον κόσμο».

Βάσει της σύμβασης, η AECOM θα παρέχει ένα ευρύ φάσμα μελετών – αρχιτεκτονικών, ηλεκτρομηχανολογικών στατικών – υποδομών για όλες τις φάσεις του έργου, από τον αρχικό σχεδιασμό μέχρι τη παραδοςη και θέση σε λειτουργία. Οι μελετες θα συμπεριλαμβάνουν μελέτες σκοπιμότητας, αδειοδότησης, οριστικες μελετες και μελετης εφαρμογής.

Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, τοπογραφικές και γεωτεχνικες έρευνες, υπηρεσίες πολιτικού μηχανικου, περιβαλλοντικές εκθέσεις, εμπορικές μελέτες, προδιαγραφές σχεδιασμού, επιθεωρήσεις εργοταξίων, προγραμματισμό και εκτίμηση κόστους.

Η μακρά συνεργασία της AECOM με τη NASA

«Από τα προγράμματα Mercury και Gemini μέχρι σήμερα, η AECOM είχε τη τιμή να συνεργαστεί με τη NASA σε όλες τις εγκαταστάσεις της που καλύπτουν τη χώρα. Αυτό το νέο συμβόλαιο μας επιτρέπει να συνεχίσουμε την επιτυχημένη και μακροχρόνια συνεργασία μας», δήλωσε ο Sean Chiao, Διευθύνων Σύμβουλος της global Buildings+places AECOM.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα αξιοποιήσουμε τις βαθειές γνώσεις μας για τις επιχειρήσεις της διοίκησης και τις βέλτιστες πρακτικές για την παροχή ασύγκριτων επαγγελματικών υπηρεσιών που προωθούν τον στόχο της NASA να οδηγήσει σε ένα καινοτόμο και βιώσιμο πρόγραμμα εξερεύνησης του διαστήματος, επιστημονικής ανακάλυψης και αεροναυτικής έρευνας στα απώτερα όρια του διαστήματος”.

Στην Ελλάδα η AECOM δραστηριοποιεται σε μεγάλα έργα και μεταξύ άλλων έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αδειοδότηση έργων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, στην πολεοδομική μελέτη των έργων στο Σκορπιό ενώ υποστήριζει και νέες μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις.

Το άρθρο Η AECOM ανέλαβε το έργο εκσυγχρονισμού των μεγάλων εγκαταστάσεων της NASA εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Έφτιαξε σπίτι που περιστρέφεται, ώστε η σύζυγός του να απολαμβάνει διαφορετική θέα

Next Article

Αττική Οδός: Το χρονοδιάγραμμα δημοπράτησης της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Σε προχωρημένο στάδιο είναι η προετοιμασία του υπουργείου Υποδομών και…