Η Ελληνική Υδροκατασκευή ανάδοχος στο αντιπλημμυρικό έργο του ρέματος Αγίου Γεωργίου

Share:

Ένα σημαντικό βήμα έγινε στο διαγωνισμό για τη διευθέτηση του ρέματος Αγ. Γεωργίου στην περιοχή του Μαρκοπούλου στην Ανατολική Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες οριστικά ανάδοχος από την διαγωνιστική διαδικασία αναδείχθηκε η εταιρεία Ελληνική Υδροκατασκευή με ποσοστό 53,07%. 

Αν και η συγκεκριμένη εταιρεία είχε αναδειχθεί μειοδότρια από το Φθινόπωρο του 2020 χρειάστηκαν αρκετοί μήνες μέχρι να “κλειδώσει” η μειοδοσία της. Επόμενο βήμα είναι η απόστολη της σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο και κατόπιν η υπογραφή της για να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.

Πρόκειται για την υλοποίηση ακόμα ενός αντιπλημμυρικού έργου. Αφορρά στη διευθέτηση του ρέματος Αγ. Γεωργίου Ανατολικής Αττικής, από Χ.Θ.0+824 (ανάντη της συμβολής ποτ. Ερασίνου) έως Χ.Θ.8+161 (συμβολή ρεμάτων Καλυβίων και Κουβαρά. Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και πιο συγκεκριμένα η Γ.Γ.Υ. – Γ.Δ.Υ.ΛΙ.Κ.Υ. – Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων (Δ19).

Το κόστος του έργου είναι 15,5εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 12,5εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου είχε πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου ενώ η αποσφράγιση των προσφορών έγινε στις 23 Ιουνίου. Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το εν λόγω έργο, είναι μέσα στη γνωστή λίστα αντιπλημμυρικών έργων συνολικού ύψους 450εκατ.ευρώ με χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ και βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαρκοπούλου.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας είναι η κατασκευή:

α) έργων διευθέτησης του ρέματος Αγ. Γεωργίου της Ανατολικής Αττικής, σε μήκος 7.300 μ. περίπου, από ανάντη της συμβολής του στον π. Ερασίνο (Χ.Θ. 0+824) έως τη Χ.Θ.8+161, όπου συμβάλλουν τα ρέματα Καλυβίων και Κουβαρά·

β) έργων διευθέτησης του συμβάλλοντος σε αυτό ρέματος Μαλέξη, σε μήκος 800 μ. περίπου, από την έξοδό του από το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο (Ο.Ι.Κ.) έως τη συμβολή του με το ρ. Αγίου Γεωργίου·

γ) έργων εκτροπής του ρέματος Αγίας Άννας με υπόγειο αγωγό, μήκους 450 μ. περίπου, προς το ρέμα Μαλέξη·

δ) τάφρου νοτίως του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου (Ο.Ι.Κ.), παράλληλα με την οδό Μυρρινούντος, μήκους 1.100 μ., και

ε) της τάφρου Μαρκοπούλου, μήκους 760 μ. περίπου.

Επιπροσθέτως, στις διασταυρώσεις του ρέματος με έργα οδοποιίας προβλέπεται η κατασκευή τεχνικών.

Το άρθρο Η Ελληνική Υδροκατασκευή ανάδοχος στο αντιπλημμυρικό έργο του ρέματος Αγίου Γεωργίου εμφανίστηκε πρώτα στο Ypodomes.com.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

43ος Πίνακας Ανάρτησης O.E. Δήμου Φυλής Έτους 2021 – Δήμος Φυλής

Next Article

Alpha: Μεγάλες οι προοπτικές των logistics στην Ελλάδα ως διεθνής κόμβος Ευρώπης-Ασίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Οι προοπτικές που ανοίγονται για τον κλάδο των logistics στην…