Η “Μαύρη Βίβλος” της αναξιοπιστίας και του ψέματος έχει το όνομα ενός και μόνον συγγραφέα: του Γιάννη Σγουρού

Share:

 

Εδώ και δύο χρόνια η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έργων και παρεμβάσεων με στόχο, αφενός να δώσει λύσεις σε μεγάλα και άλυτα προβλήματα της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας. Αφετέρου, για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης που γνώρισε ο πλανήτης μας , τον τελευταίο αιώνα.

Τα τελευταία δύο χρόνια, μεταξύ άλλων:

Α) Υλοποιείται το σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής για ένα νέο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, φιλικό στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Οι προηγούμενες Διοικήσεις, ανάμεσα σε αυτές και του κ. Σγουρού, μας άφησαν κληρονομιά τη χωματερή τη Φυλής και μηδενικούς ρυθμούς ανακύκλωσης. Εμείς, έχοντας μόλις δύο χρόνια στο τιμόνι της Περιφέρειας, έχουμε να παρουσιάσουμε μεταξύ άλλων

  • Δύο διαγωνισμούς σε εξέλιξη για κατασκευή δύο πάρκων κυκλικής οικονομίας με ΣΔΙΤ, για τον Κεντρικό Τομέα και τον Πειραιά, καθώς κι έναν διαγωνισμό για την επεξεργασία απορριμμάτων, που θα αξιοποιεί την μονάδα του Γραμματικού.
  • Τη λειτουργία ξεχωριστού δικτύου συλλογής βιοαποβλήτων και την δωρεάν διανομή σε Δήμους της Αττικής εξοπλισμού ( καφέ απορριμματοφόρα και κάδους)
  • Το μεγαλύτερο σε εξέλιξη πρόγραμμα προμήθειας εξοπλισμού ανακύκλωσης,ο οποίος θα δοθεί στους Δήμους , καθώς και το πρόγραμμα των πράσινων κινητών σημείων που ήδη υλοποιείται, προκειμένου να προχωρήσει επιτέλους και στην Αττική η ανακύκλωση.
  • Μέρα με τη μέρα, με σχέδιο και πρόγραμμα, φεύγουμε από την εποχή που θάβαμε τασκουπίδια και περνάμε στην εποχή της κυκλικής οικονομίας.

Β) H Περιφέρεια Αττικής βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία. Χάρη στο έργο μας στον τομέα αυτό:

  • Δόθηκαν 150 εκ. ευρώ για αγορά ιατρικού εξοπλισμού των νοσοκομείων της Αττικής.
  • Δόθηκαν άλλα 100 εκ. ευρώ για την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με το οποίο κερδίσαμε την μάχη με τον κορωνοϊό.
  • Δώσαμε άλλα 250 εκ. ευρώ για τη στήριξη περίπου 10.000 μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Αττικής.
  • Προσφέραμε μέσω της τηλεφωνικής μας γραμμής 1110, ιατρικές συμβουλές και ψυχολογική υποστήριξη σε περισσότερες από 150.000 περιπτώσεις. Ενώ πρωταγωνιστήσαμε στη διενέργεια ελέγχων , για την υγειονομική θωράκιση του πληθυσμού μας.

Γ) Σε επίπεδο έργων, ξεκολλήσαμε όλα τα μεγάλα έργα που βρίσκονταν σε εξέλιξη αλλά δεν προχωρούσαν, είτε λόγω ανεπαρκών προϋπολογισμών, είτε λόγω λανθασμένου εξαρχής σχεδιασμού . Και προωθούμε έργα που αφορούν την οδική ασφάλεια, τον οδοφωτισμό, την ανάπτυξη , κλπ. Παράλληλα, αξιοποιήσαμε όσες δυνατότητες μας δόθηκαν για να ενισχύσουμε με προσωπικό τις υπηρεσίες μας, προκειμένου να εξυπηρετούμε καλύτερα τους πολίτες.

Σε λίγες μέρες θα γίνει ο απολογισμός πεπραγμένων της πρώτης διετίας της σημερινής Διοίκησης.

Στον απολογισμό αυτόν, θα δώσουμε “λογαριασμό” στους πολίτες της Αττικής για όλα όσα έγιναν, αλλά και γι’ όσα προγραμματίζουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα.

Μετά από αυτόν τον απολογισμό, δεν θα μιλάμε για μαύρη βίβλο της διοίκησης Πατούλη, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο πρώην περιφερειάρχης, αλλά για τον συγγραφέα της “μαύρης βίβλου της αναξιοπιστίας και του ψέματος “, που δεν είναι άλλος από τον κ. Σγουρό.

Στη μαύρη προπαγάνδα του κ. Σγουρού, θα απαντήσουμε με αληθινά έργα.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Ν. Φαρμάκης: Το νέο ΕΣΠΑ, το «όχημα» που θα οδηγήσει τη Δυτική Ελλάδα μακριά από την εποχή της καχεξίας

Next Article

Στην τελική ευθεία η ενεργοποίηση της κρατικής αρωγής μέσω του ΕΛΓΑ – Σύσκεψη συντονισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Σύσκεψη συντονισμού εν όψει της τελικής καταγραφής και εξατομίκευσης των…