Δενδροφύτευση εσπεριδοειδών στον οπωρώνα του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» από το ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Βίλλα Αιμιλία» στο Ψυχικό

Share:

Γ. Πατούλης: « Επενδύουμε στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών, που είναι το μέλλον της χώρας»

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου του 2021 ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» φιλοξένησε μαθήτριες και μαθητές του ιδιωτικού Νηπιαγωγείου «Βίλλα Αιμιλία» στο Ψυχικό με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους ως προς την προστασία του περιβάλλοντος.

Υπό την καθοδήγηση και την επίβλεψη της αρμόδιας Υπηρεσίας του Φορέα Διαχείρισης αλλά και μέσω του βιωματικού αυτού εκπαιδευτικού προγράμματος, οι μικροί μαθητές φύτεψαν εσπεριδοειδή στον οπωρώνα του Πάρκου και αποκόμισαν χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες τόσο για την διαδικασία της δενδροφύτευσης όσο και για την μετέπειτα φροντίδα των δένδρων.

Εν συνεχεία της δράσης αυτής, «υιοθέτησαν» τα νέα δένδρα, τοποθετώντας ενδεικτικές ταμπέλες με τα ονόματά τους, ενδυναμώνοντας έτσι την σχέση τους με τη φύση. Κατά αυτόν τον τρόπο, δόθηκε μία νοερή «υπόσχεση» των «μικρών κηπουρών» όπου θα επισκέπτονται το Πάρκο για να παρατηρούν την ανάπτυξη των δένδρων αυτών.

Οι «μικροί κηπουροί» μέσω των εκπαιδευτικών δράσεων μαθαίνουν να σέβονται, να αγαπούν και να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον, συνειδητοποιώντας το ρόλο και την αξία της ύπαρξης και ενσωμάτωσης της φύσης στις σύγχρονες πόλεις.

Με αφορμή την πραγματοποίηση της δράσης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Επενδύουμε στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών, που είναι το μέλλον της χώρας και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ευαισθητοποίηση τους σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος ειδικά τώρα που η περιβαλλοντική κρίση αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Θα συνεχίσουμε και με ανάλογες δράσεις στο μέλλον». 

 

 Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 38ος Μαραθώνιος της Αθήνας ο οποίος πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής-Πρώτοι τερμάτισαν στην αυθεντική διαδρομή ο Έλληνας Πρωταθλητής Κ. Γκελαούζος και η Γκλόρια Πριβιλέτζιο

Next Article

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μαζί με την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα κήρυξαν την έναρξη του 38ου Μαραθωνίου της Αθήνας ο οποίος πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Recommended
Όλες οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, υπουργείο εργασίας έως 19-11-2021…